Yoğurtlu Patates Çanağı Nasıl Yapılır? Yoğurtlu Patates Çanağı Tarifi

Patates ile yapılan herşey hem lezzetli hem de vitamin doludur. Haşlamasından fırında yapılanına, salatasından kızartmasına hepsi birbirinden leziz tatlar ortaya çıkarır. Peki yoğurtlu patates çanağı nasıl yapılır? Yoğurtlu patates çanağının malzemeleri nelerdir gelin birlikte bakalım.

10.05.2019-10:18 - (Son Güncelleme: 10.05.2019-10:06)

Ramazan'da iftar ve sahur sofralarında değişik bir lezzet arayanlar bu tarif size göre. iftarda hafif bir tatla midenizi şenlendirmeye ne dersiniz? Oldukça hızlı ve pratik bir şekilde hazılayabileceğiniz bu vitamin dolu lezzete hem siz hem de misafirleriniz bayılacak. Peki yoğurtlu patates çanağı nasıl yapılır işte cevabı...

YOĞURTLU PATATES ÇANAĞI

MALZEMELER: 

4 adet patates, 3 yemek kaşığı zeytinyağı, 1/3 demet maydanoz, 1/3 demettaze nane, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı toz kırmızı biber, 1 tatlı kaşığı tuz.

İçi için:

1/2 su bardağı süzme yoğurt, 1/2 su bardağı yoğurt, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı toz kırmızı biber. 

HAZIRLANIŞI: 

Patatesleri iyice yıkayıp içi su dolu bir tencerede haşlayın.
Haşlanan patateslerin kabuklarını soyduktan sonra, bir kabın içine alın ve bir çatal ya da ezici yardımıyla güzelce ezin. Harç için lazım olan diğer malzemelerle birlikte güzelce harmanlayın. Harcı streç filmle sarıp buzdolabında 15 dakika kadar bekletin. Bu sırada içi için tüm malzemeleri bir kapta karıştırın.Patatesli harçtan ceviz iriliğinde toplar alın ve elinizle yuvarlayın. Ortasına hafifçe bastırarak biraz inceltin.
Çanakları bir tabağa sıralayın ve içlerine yoğurtlu karışımdan pay edin. Servis edin.

 

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal