Yoğurtlu Köfte Tarifi

Menülerin gözdesi köfteyi bir de bu tarifle yapmayı deneyin! Akşam yemeği için değişik bir tat arayanlar yoğurtlu köfte tarifini çok sevecek. Peki yoğurtlu köfte nasıl yapılır? Yoğurtlu köfte tarifi tüm detaylarıyla...

17.09.2020-12:10 - (Son Güncelleme: 17.09.2020-12:04) Yoğurtlu Köfte Tarifi

Özellikle sıcak havalarda et yemeği tüketmeyi sevmeyenler, yoğurtlu köfteyi muhakkak denemeli! İşte yoğurtlu köfte tarifi... Ocakta yapılabilen bu tarif 4-6 kişiliktir.

 

MALZEMELER

5 su bardağı sıcak su (köfteleri haşlamak için)

2 su bardağı ince bulgur

1 yemek kaşığı domates salçası

1 su bardağı sıcak su

1 adet yumurta akı

1 çay kaşığı karabiber

1 su bardağı un

1 yemek kaşığı biber salçası

1 tatlı kaşığı sumak

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı kimyon

1 tatlı kaşığı nane

KÖFTELER İÇİN

1 yemek kaşığı un

SERVİS EDERKEN

2 diş sarımsak

1/2 çay kaşığı tuz

1 su bardağı süzme yoğurt

ÜZERİNE

1 yemek kaşığı tereyağı

1 tatlı kaşığı nane

1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber

YAPILIŞI

İlk adımda köfteleri haşlamak için 5 su bardağı sıcak suyu, genişçe bir tencereye koyun ve suyu kaynatın. Bu sırada 2 su bardağı ince bulguru, geniş bir kabının içine koyun ve 1 yemek kaşığı biber salçasını, 1 yemek kaşığı domates salçasını, 1 çay kaşığı tuzu, 1 çay kaşığı karabiberi, 1 çay kaşığı kimyonu, 1 tatlı kaşığı sumağı, 1 tatlı kaşığı naneyi, ve 1 su bardağı sıcak su ekleyin. Yaklaşık 5 dakika kadar bulgurun şişmesi için bekleyin.Sıcak suyun içinde iyice şişen bulguru, 1 su bardağı un ve 1 adet yumurta akı ekleyerek iyice yoğurun. Özleşene kadar yoğurduğunuz harzı, ceviz büyüklüğünde parçalar olarak alın ve avuç içinizde yuvarlayarak şekillendirin.

Geniş bir kaba 1 yemek kaşığı unu serpin, içerisine şekillendirdiğiniz köfteleri koyun. Köftelerin her tarafının eşit miktarda unlanması için kabı iyice sallayın. Unladığınız bulgur köftelerini, kaynayan suya için azar azar atın. Yapışmamasına özen göstererek suya eklediğiniz köfteleri, bulgurlar haşlanıncaya kadar yaklaşık 12 dakika kadar haşlayın.

SERVİS AŞAMASI

2 diş sarımsağı rendeleyip, 1 su bardağı süzme yoğurt ve 1/2 çay kaşığı tuz eklerek iyice harmanlayın.

Üzeri için hazırladığınız malzemelerden olan 1 yemek kaşığı tereyağını, küçük bir tavada kızdırın ve içine 1 tatlı kaşığı nane ve 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber ekleyip karıştırdaktan sonra ocaktan indirin. Son olarak haşlanmış bulgur köftelerini servis edeceğiniz tabaa koyun. Sarımsaklı yoğurdu üstüne eşit bir biçimde dökün ve hazırladığınız sosu üstünde gezdirin. Yoğurtlu köfteleriniz servise hazır! Afiyet olsun.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal