Yoğurtlu Kabak Sıyırma Tarifi

Yoğurtlu kabak sıyırma tarifi nedir nasıl yapılır? Malzemeleri neler? Buzdolabında yaz aylarında sürekli bulundurmak isteyeceğiniz bu harika tarifin yapılışına gelin hep birlikte bakalım!

19.06.2019-09:26 - (Son Güncelleme: 19.06.2019-09:18)

Özellikle zayıflamak isteyenler için harika bir tercih olacak bu enfes tarifi hafif yemek arayanlar çok sevecek. Girit mutfağının sevilen tatlarından yoğurtlu kabak sıyırma tarifinin nasıl yapıldığını tarifimize bakarak öğrenebilirsiniz.

YĞURTLU KABAK SIYIRMA  

MALZEMELER: 

6 adet kabak, 1 adet kuru soğan, 1/2 çay bardağı zeytinyağı, 5 diş sarımsak, 1 adet limon suyu, 1/2 çay bardağı pirinç, 1/2 demet dere otu, 1 su bardağı kaynar su, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı toz şeker

Üzeri için:

1 su bardağı yoğurt

HAZIRLANIŞI: 

Kabakları yıkayın ve bir soyucuyla uzun ve geniş şeritler şeklinde kesin.
Geniş tabanlı bir tencereye zeytinyağını alıp içine ince ince doğradığınız kuru soğanı ve sarımsakları ilave edin.Soğanlar pembeleşene kadar kavurun.Sonra kabakları alın ve üstlerine limon suyunu gezdirin. Tuzunu, şekerini ve yıkamış olduğunuz pirinçleri de ekleyip, karıştırın.Üstlerine 1 su bardağı kaynar suyu gezdirin. Kapağını kapatın ve kabaklar yumuşayana kadar yaklaşık 30 dakika pişirin.
Ocaktan indirin ve üstlerine ince kıyılmış dereotunu gezdirip, karıştırın.Ilıdıktan sonra servis tabağına alın, üstüne yoğurt gezdirip servis edin.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal