Yoğurdun Kıvamını Tutturmak İçin Tüyolar

Kalsiyum, vitamin ve besin açısından tam bir şifa deposu olan yoğurdu yaparken nelere dikkat edilmeli? Yoğurt yapmanın püf noktalarını sizin için derledik.

28.09.2019-10:36 - (Son Güncelleme: 28.09.2019-10:22)

 

Yoğurt yapacağınız sütün iyice kaynamış olması ve tamamıyla soğumadan ilk ısısı geçtiğinde kullanılması gerekir.Kaynayan ve soğuyan sütü tekrar yoğurt yapmak için ısıtırsanız neticesi hiç iyi olamyacaktır.

ILIKKEN MAYAYI KATIN

Sütü yoğurt yapmak için kaynatmalı ve biraz bekledikten sonra; sütünüz ılıkken mayayı katabilrisiniz. Son olarak mayaladığınız sütün kapağını kapatıp hava almayacak biçimde bezle sarmanız, lezzet için oldukça önemli.

YOĞURT NASIL AÇILIR?

Mayalama yaptıktan sonra bezle sarıp 8-9 saat dinlenen yoğurdun ilk olarak üst tarafını açın ve bezden çıkarmadan üstü açık, alt kısmı kapalı olacak halde yarım saat dinlendirin. Bu durum yoğurdun yavaş yavaş soğuması ve kıvamının tutması için oldukça önemli.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal