Yıpranmış Saçlarınızı Bu Yöntemle Onarın!

Can sıkıcı bir durum olan yıpranmış saçları onarmanın en kolay yolu elbette kestirmektir. Ancak bazen kestirmek bir çözüm olmayabiliyor. Bu noktada yapabileceğiniz bazı çözüm yolları bulunuyor. Peki, yıpranmış saçlarını onarmak için ne yapmak gerekir? Detaylar haberimizde…

14.05.2020-10:45 - (Son Güncelleme: 14.05.2020-10:43) Yıpranmış Saçlarınızı Bu Yöntemle Onarın!

Boya, saç maşası, düzleştirici, fön makinesi... Hepsi ve daha fazlası saçları güzelleştirirken yıpranmasına da neden oluyor.  Bu da sağlıklı saçlara sahip olmak isteyen herkesi, yıpranmış saçlarla baş etme yollarını araştırmaya itiyor. Sizde yıpranmış saçlarınızla baş etme yollarını arıyorsanız bu haberimiz tam size göre! İşte yıpranmış saçları onarma yöntemleri…

KERATİN TAKVİYESİ

Sağlıklı bir saç için ilk akla gelen keratin bakımı oluyor. Saçın sağlıklı görünmesini sağlayan keratin maddesi azalmaya başladığında saçlar yıpranır, kopar ve cansız bir hal alır. Bu nedenle saçlarınıza arada bir keratin takviyesi yapmak, yıpranan tellerin onarılması için oldukça faydalı olacaktır. Siz de haftada bir uygulayacağınız keratin maskesi ile saçınıza hak ettiği bakımı sağlayabilrisiniz.

KERATİN MASKESİ

Malzemeler

  • 1 yumurta
  • 2 kaşık zeytinyağı
  • 2 kaşık fındık yağı

NASIL YAPILIR?

Öncelikle gerekli olan tüm malzemeyi cam bir kasenin içerisine alıp iyice karıştırın. Ardından bu karışımı saçınıza sürüp 1-2 saat boyunca bekletin ve daha sonra durulayın.

İHTİYACI OLAN NEMİ VERİN!

Nemsiz kalan saçlar kalınlaşır ve kurumaya başlar. Bunun önüne geçmek için hem saçlarınızı hem de bedeninizi nemsiz bırakmamanız gerekir.

Saçlarınızın ihtiyacı olan nemi bol bol su içerek içten takviye yaparak sağlayabilirsiniz. Bunun yanı sıra hemen her mutfakta bulunan malzemeleri kullanarak da mis kokulu nem maskeleri hazırlayabilirsiniz.

NEM MASKESİ

Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı bal
  • 1 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 7-8 adet çilek

NASIL YAPILIR?

İlk olarak yapmanız gereken çilekleri iyice ezmek olacak. Daha sonra geri kalan diğer tüm malzemeleri ezdiğiniz çileğin üzerine ekleyip güzelce karıştırın. Ardından bu karışımı saçınıza güzelce sürüp 1 saat kadar bekleyin ve durulayın. Bu maskeyi her hafta uygulayarak yıpranan saçlarınızı onarabilirsiniz.

SAÇLARINIZI YAĞLAYIN!

Argan yağı, Hindistan cevizi yağı, zeytinyağı, shea yağı, fındık yağı, badem yağı, yaban gülü yağı... Ve birçok doğal yağ saç tellerinizi koruyarak onarılmasını sağlar. Aynı zamanda saç derinizi de nemlendirerek köklerin güçlenmesini destekler. Yapmanız gereken tek şey haftada bir kere duşa girmeden yarım saat önce saçınızı bu yağlardan herhangi birini sürmek. Daha ilk uygulamada farkı hissedeceğinizden emin olabilirsiniz.

ÖNEMLİ İPUÇLARI!

  • Saçlarınızı çok sıcak su ile yıkamak yerine ılık su ile yıkayın.
  • Islak saçlar daha çabuk kırılır. Bu sebeple saçlarınızı havluyla kurularken nazik davranmanız gerekir. Saçlarınızı tararken de yumuşak uçlu fırçalar kullanın.
  • Saçlarınızı kuruturken makineyi çok fazla yaklaştırmayın.
  • Saten gibi yumuşak kumaşlardan yapılan yastık kılıflarını tercih edin.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal