Yeşil Ketçap Tarifi

Ketçap dediğin kırmızı olur ne yeşili? Diyorsanız kararınızı değiştireceksiniz. Artık abur cuburun eşlikçisi ketçabı yeşil severlerin hizmetine veriyoruz.

Yeşil Ketçap Tarifi

Yeşil dolu olan ve saklanabilen bir sos istiyorsanız yeşil ketçabı tüketebilirsiniz. Böylece sağlıklı bir sos yiyerek lezzetlendirebilirsiniz.

MALZEMELER

1 adet soğan

3 diş sarımsak

3-4 yemek kaşığı zeytinyağı

1 kg yeşil domates

2 adet yeşil köy biberi

1/4 tatlı kaşığı kişniş

1/2 tatlı kaşığı kekik

1/4 tatlı kaşığı hardal tohumu (Yoksa koymayabilirsiniz)

1 tatlı kaşığı karabiber

1 yemek kaşığı tuz (Artırılabilir)

2 yemek kaşığı şeker

1/4 su bardağı üzüm sirkesi

NASIL YAPILIR?

Soğanı ve sarımsağı kesip zeytinyağında soteleyin. İri kesilmiş domatesleri, biberi ve baharatları katıp suyunu çekene dek kısık ateşte pişirin. Ardından şekeri ve sirkeyi akıtıp 12-13 dakika pişirin. Zamanın bitiminde karışımı mutfak robotunda çekin. Dezenfekte ettiğiniz şişelere döküp serin bir alanda saklayın.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

 

Yorum Yaz

Diğer Kadın Haberleri