Yer Fıstıklı ve Frambuazlı Kurabiye Tarifi

Yer fıstığı ve frambuazın buluştuğu sıcacık bir kurabiye çayın ya da kahvenin yanında ne güzel olur. İşte, yer fıstıklı ve frambuazlı kurabiye tarifi...

28.08.2019-09:10 - (Son Güncelleme: 28.08.2019-09:06) Yer Fıstıklı ve Frambuazlı Kurabiye Tarifi

Sevdikleriniz ve ailenizle yapılan çay saatlerinden daha güzel bir şey yoktur. Bu çay saatlerinde sıcacık frambuaz ve yer fıstıklı bir kurabiye çok daha güzel olur.

MALZEMELER

200 g tuzsuz tereyağı (Eritilip soğutulmuş)
1 su bardağı esmer şeker
3/4 su bardağı toz şeker
1 yumurta
1 yumurta sarısı
2 çay kaşığı vanilya aroması
Yarım çay kaşığı karbonat
Yarım çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı su
300 g un
1 tutam tuz
2 su bardağı (280 g) yer fıstığı
Yarım su bardağı (160 g) frambuaz reçeli
1/4 su bardağı dondurulmuş frambuaz

NASIL YAPILIR?

Fırını evvelden 160 dereceye getirip ısıtın. Tereyağı, esmer şeker ve toz şekeri mikser desteğiyle orta ayarda karıştırın. Yumurta, yumurta sarısı ve vanilyayı da ilave ederek daha hızlı ayarda 2 dakika daha çırpın.
Küçük bir kapta karbonat, kabartma tozu ve suyu katıp karıştırın. Hamur karışımının üstüne dökün. Un, tuz, yer fıstığı ve frambuaz reçelini de ilave ederek yoğurun. Hamurdan parçalar kopararak yağlı kağıt üstüne dizin. Yavaşça kabarması için oda sıcaklığında bir süre dinlendirdikten sonra, evvelden ısıtılmış 160 derece fırında üstleri sararana dek, ortalama 20 dakika pişirin. Yağlı kağıttan çıkarmadan evvel 10 dakika soğumaya bırakın.
Dondurulmuş frambuazı rondoda çekip kurabiyelerin üstüne yavaşça yayın. Dilerseniz frambuaz üstüne yerfıstığı parçaları da dökerek servis edebilirsiniz.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal