Yenidoğan Sarılığında Hurafeleri Dikkate Almayın!

Erken doğan bebeklerin yüzde 80'inde, normal doğan bebeklerinse yüzde 60'ında görülen yenidoğan sarılığı taze ebeveynleri endişelendirmektedir. Sarılığın geçmesi için uygulanan kulaktan dolma hurafaler tehlikeli sonuçlara neden olabiliyor. Detaylar haberimizde...

07.03.2020-14:58 - (Son Güncelleme: 07.03.2020-14:55) Yenidoğan Sarılığında Hurafeleri Dikkate Almayın!

EMZİRMEYE DEVAM EDİLMELİ

Anne sütü hem sarılığa engel olmakta yardımcı hem de bebek için mükemmel bir besindir. Doğum yapan annenin kesinlikle bebeğini emzirmeye devam etmesi gerekmektedir.

BEBEĞE KESİNLİKLE ŞEKERLİ SU VERİLMEMELİ

En fazla uygulanan yanlış yön temlerden biri olan bebeğe şekerli su vermek bebeğin kan şekerini yükseltir ve bebekte tokluk hissi yaratacağı niçin bebeğin memeyi emmesinede engel olmaktadır. BU yöntem kessinlikle yanlıştır.

SARI TÜLBENT ÖRTMEK BATIL İNANÇTIR

Bebeğin üzerine sarı tülbent örtmek çok eski bir batıl inanç olup bilimsel olarak bir aaçıklaması yoktur. Aynı zamanda sarı tülbent örtmek göz yanıomasına yol açar ve tedavinin gecikmesine neden oalbilir.

BEBEĞİ  IŞIĞIN ALTINA YATIRMAK

Yenidoğan sarılığı olan bebekler hastalığın tedavisi amacıyla aileler tarafından güneş ışığı ve veya floresan ışığı altına yatırılabiliyor. Bebeği güneş ışığı veya floresan ışığı altına yatırmak sarılığı azaltmakta kısmi etkili olsa da uygulamada oluşabilecek riskler sebebiyle önerilmemektedir.”

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal