Yenidoğan Bebeklere Bu Besinleri Kesinlikle Vermeyin

Uzun bir süreden sonra bebeğinizi kucağınıza aldınız. Hamilelik dönenimde anne karnında beslenen bebek doğduktan sonra yeni bir beslenme dönemine geçer. Bebekleri bu dönemde bazı besinlerden uzak tutmanız onların sağlığı için yararlı olacaktır. İşte bebeğinizin yememesi gereken besinler...

20.06.2020-16:49 - (Son Güncelleme: 20.06.2020-16:46) Yenidoğan Bebeklere Bu Besinleri Kesinlikle Vermeyin

 Yenidoğan bebeklerin ihtiyacı olan her şey anne sütünde saklıdır. İlk 6 ay boyunca bebekler anne sütünü içeceğinden başka bir besine ihtiyaç duymazlar. Fakat ilerleyen aylarda bebeğinizin bazı besinleri tüketmemesine özen göstermelisiniz.

BEBEKLER HANGİ BESİNLERİ TÜKETMEMELİDİR?

Bebeğinizin ihtiyacı olduğu besinleri anne sütü karşıladığından dolayı tekrardan ek beslenmeye geçilmez. Fakat 6 ay sonrasında bebekler ek gıdaya başlar. Bu aylarda bebekler bazı besinleri tüketmemelidir. Bu besinlerden ilki baldır. Yetişkinlerin fazla tükettiği ve oldukça yararlı etkileri olan bal, bebeklerde zararlıdır. Çünkü balın içinde bir tür bakteri vardır. Bu bakteri de bebeklerin botulizm adı verilen zehirlenmeye neden olabilir.

Yenidoğan bebeklere inek sütü de verilmemelidir. İnek sütü, yenidoğan bebeklerde alerji oluşmasına ve bağırsak kanamalarına neden olabilir. İnek sütü ve anne sütü yapısal olarak birbirinden farklılıklar gösterir. Hızlı gelişen bir yavru için ideal bir besin olan inek sütü, yavaş gelişen bir yenidoğan bebek için zararlı olabilir.

BEBEKLERDE ŞEKER TÜKETİMİNE DİKKAT

Bebeklerin ilk yıllarda şeker tüketimini oldukça zararlıdır. Hatta ek gıdaya başlayan bir bebek bile şeker tüketmemelidir. Yetişkinlerde bile zararlı olabilen şeker bebeklerde de istenmeyen etikler yaratabilir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal