Yeni Fitness Çılgınlığı Plank

Yeni fitness çılgınlığı olan plank, spor yapanların ilgi odağı. Uzmanlar faydalarını anlatmakla bitiremiyor. Peki nedir bu plank? Vücudumuza faydaları neler?

29.12.2018-11:39 - (Son Güncelleme: 29.12.2018-11:39) Yeni Fitness Çılgınlığı Plank

Yeni fitness çılgınlığı olan plank, spor yapanların ilgi odağı. Uzmanlar faydalarını anlatmakla bitiremiyor. Peki nedir bu plank? Vücudumuza faydaları neler? İşte yanıtlar...

Sağlıklı yaşamak ve zayıflamak isteyenlerin yeni ilgi odağı plank. son derece sağlıklı bir egzersiz hareketi olan plank, vücudumuuzn hem zayıflamasına hem de şekil almasına katkı sağlıyor.

NASIL YAPILIR?

Düz bir zeminde şınav çekme pozisyonuna gelin. Ön kolunuz ve ayak parmaklarınızın uçları yere değmeli, bacaklarınız omuz genişliğinde açık olmalıdır. Ellerinizi  birleştirebilir ya da açık bırakabilirsiniz. Vücudunuzun düz bir hat üzerinde olduğundan emin olmalısınız kalçanızın yukarı ya da aşağı yer değiştirmediğinden emin olun.

Kolay gibi görünse de aslın da çok zor olan bu herakette uzun süre kıpırdamadan kalmanız gerekiyor. Plank yaparken aynı başlangıç pozisyonunu kullanıp yana dönerek tek kolunuz üzerinde yan plank de yapabilirsiniz.

İşte faydaları;

Plank, öncelikle 'core' denilen karın kaslarının gelişmesini, güçlenmesini ve düz bir görüntüye ulşamasını sağlar. İşte saymakla bitmeyen faydaları;

- Karın kaslarınız, yan karın kaslarınız, bel ve özellikle de kalça kaslarınız güçlenir. Bu da size daha sağlıklı bir bel, düz bir karın ve sıkı kalçalar olarak geri döner.

- Dengenizi geliştirir. Vücudunuz her durumda daha düz ve dengeli durur ve görünür. Aynı zamanda esnekliğinize de faydası vardır. Daha esnek olur, daha kolay hareket edersiniz.

- Genel performansınız artırır, kendinizi daha dinç ve sağlıklı hissetmeye başlarsınız.

- Postür adı verilen vücudun genel duruşu ve görüntüsü gelişir, daha az kambur durursunuz, boyunuz daha uzun    görünmeye başlar, kendinize güveniniz artar.

- Plank metabolizma hızınızı artırır. Bu da sağlıklı zayıflamanın temelidir.

- Daha güçlü kaslar hem sakatlanmaları önler hem de ileri yaşlarda kemik sağlığınıza katkı sağlar.

- Her yerde ve her zaman yapabileceğiniz bir egzersizdir. Özel bir malzeme gerektirmez, basit tarifler ve birkaç      tekrardan sonra tek başınıza kolayca yapabilirsiniz.

 

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal