Yeni Doğan Bebeklerde Burun Temizliği

Bebek burun temizleme aspiratörü nasıl kullanılır, bebeklerde burun temizliği nasıl yapılır, bebeklerde burun tıkanıklığı, bebeklerde burun tıkanıklığı nasıl giderilir, bebeğin burnundan sümük nasıl alınır, bebeklerde burun tıkanıklığı nasıl anlaşılır konuları ile ilgili detaylar haberimizde...

07.05.2018-13:17 - (Son Güncelleme: 07.05.2018-12:54) Yeni Doğan Bebeklerde Burun Temizliği

Bebek burun temizleme aspiratörü nasıl kullanılır, bebeklerde burun temizliği nasıl yapılır, bebeklerde burun tıkanıklığı, bebeklerde burun tıkanıklığı nasıl giderilir, bebeğin burnundan sümük nasıl alınır, bebeklerde burun tıkanıklığı nasıl anlaşılır sorularının yanıtı haberimizde...

BEBEKLERDE BURUN TIKANIKLIĞI

Bebekler doğdukları zaman öncelikle burun solunumu yaparlar. Burun deliklerinin küçük olması, burun etrafındaki kıkırdak yapının henüz iyi gelişmemesi nedeni ile burun en ufak bir sümük parçasıyla hemen tıkanabilir.

Bebekelerde reflü sık sık görüldüğü için emme sırasında mide içeriği ağzına geldiği gibi buruna da gelir ve bu durumda tıkanıklık yaşar. Bebeklerde 6. aydan sonra burun içi çapı büyüyeceği için rahatlarlar.

BEBEKLERDE BURUN TIKANIKLIĞI NASIL, ANLAŞILIR NEDEN OLUR?

  • Dar burun kanalı
  • Üst solunum yolu infeksiyonları
  • Doğuştan gelen anatomik sorunlar
  • Reflü
YENİ DOĞAN BEBEK BURUN TEMİZLİĞİ

Bebekler anneyi emdiklerinde ya da beslendiklerinde yani ağızları dolu ya da kapalı olduğunda, eğer burun tıkalıysa, burundan rahat nefes alıp veremediklerinden sık sık beslenmeye / emmeye ara vermek ve ağız solunum yapmak zorunda

Bebeğinizin burnu tıkalıysa burnunu, beslemeden önce temizleyinbu şekilde daha rahat emmesini sağlamış olursunuz, hem de serum fizyolojik nedeniyle midesi bulanır da kusarsa yediklerinin hepsini kusmak yerine midesi boş olduğundan az miktarda kusmuş olur.

Burnu tıkalı bebeklerde orta kulak iltihabı olma olasaılığı yüksektir.

BEBEK BURUN TEMİZLEME ASPİRETÖRÜ NASIL KULLANILIR?

Bebeklerde burun temizleme yöntemleri:

Serum fizyolojik ile yıkamak ve burnun boşalmasını sağlamak: Plastik tüpler içinde satılan serum fizyolojikleri sırtüstü yatan bebeğinizin burnuna damlatır gibi sıkın.

Serum fizyolojik ile yıkayıp burnu aspire etmek: Serum fizyolojik ile yıkandıktan sonra sırtüstü yatan çocuğun burnunun içindekiler, bir aspiratör ile burun deliğinden çekilir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal