Yeni Doğan Bebek Ne Zaman Yıkanmalı?

Çocuğunuzu dünyaya getirdiğiniz andan itibaren kafanızda birçok soru oluşur. Bu sorulardan biri de çocuğunuzu ne zaman yıkamanız gerektiğiyle ilgilidir. Bu konu biraz tartışmalıdır. Peki yeni doğan bebek ne zaman yıkanmalıdır?

18.01.2019-16:14 - (Son Güncelleme: 18.01.2019-16:07) Yeni Doğan Bebek Ne Zaman Yıkanmalı?

Çocuğunuzu dünyaya getirdiğiniz andan itibaren kafanızda birçok soru oluşur. Bu sorulardan biri de çocuğunuzu ne zaman yıkamanız gerektiğiyle ilgilidir. Bu konu biraz tartışmalıdır. Peki yeni doğan bebek ne zaman yıkanmalıdır? İşte yanıtı...

GÖBEK BAĞI DÜŞÜNE KADAR YIKANMAMALI

İlk doğduğu anda, bebeğin iyi bir banyoya ihtiyaç duyuyormuş gibi bir görüntüsü olur, fakat bunun için acele edilmemesi gerekir. Uzmanlara göre yeni doğan bebekler, göbek bağları düşene kadar hiçbir biçimde suyla yıkanmamalı, bunun yerine temiz bir sünger ya da bez ile vücudu temizlenmelidir.

SABIRLI OLMAK GEREKİR

Doğumun hemen ardından bebeği yıkamak, gerek mikrop kapma, gerekse de dış dünyaya henüz adapte olmaya çalışan bebeği ciddi anlamda üşütüp, korkutma riski taşır. Bu nedenle biraz sabırlı olmak gerekir. Bebeği temizlemek için en azından 12 saatin geçmesini beklemek çok daha doğru bir yaklaşımdır.

GÜN AŞIRI YIKANABİLİR

Eksiksiz ve gerçek bir banyo için ise bebeğin göbek kordonunun düşmesini beklemek doğru olacaktır. Sonrasında bebeğinizi ister her gün isterseniz de gün aşırı yıkayarak, onu mikroplara ve pişik benzeri rahatsızlıklara karşı daha güçlü hale getirebilirsiniz.

 

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal