Yazın Vazgeçilmesi: Orman Meyveli Dondurmalı Pasta

Küçük büyük fark etmez herkes pastayı sever. Özellikle yaz aylarında severek tüketilen dondurma ile pasta yapmak oldukça lezzetli olacaktır. Bunun içine de taze mevsim meyvelerin koyduğunuz zaman lezzetine diyecek yok. İşte evde yapabileceğiniz orman meyveli dondurmalı pasta tarifi...

Yazın Vazgeçilmesi: Orman Meyveli Dondurmalı Pasta

Yazın Vazgeçilmesi: Orman Meyveli Dondurmalı Pasta

Dondurma ve pasta denildiğinde tatlı seven herkesin ağzı sulanır. Oldukça lezzetli olan bir tatlı teklif ettiğinizde geriye çevrilmeyeceğinden eminiz. Sizde evde bulunan malzemeleri kullanarak çay ya da kahve yanına harika bir pasta yapabilir, misafirlerinizi büyüleyebilirsiniz.

MALZEMELER

PANDİSPANYA İÇİN

  • 1 su bardağı un
  • 2/2 su bardağı şeker
  • 1/2 su bardağı tereyağı
  • 3 yumurta
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • Vanilya

KREMASI İÇİN

  • 1,5 kutu süt kreması
  • 1 silme çorba kaşığı toz jelatin
  • 1 kahve fincanı soğuk su
  • 1 kahve fincanı sıcak süt
  • 500 gr labne peyniri
  • 2/3 su bardağı pudra şekeri
  • 1 su bardağı karışık orman meyvesi

SÜSLEMEK İÇİN

  • Çilek reçeli
  • Taze çilek
  • Pudra şekeri

PANDİSPANYANIN YAPILIŞI

İlk olarak fırının ısı ayarını 180°C’ye ayarlayın. Ardından oda sıcaklığında hafif yumuşamış tereyağı vanilya tohumları ve şekeri kabarana dek mikser ile çırpın. Daha sonra buna karıştırmaya devam ederek tek tek yumurtalar içine atarak iyice karışıma yedirin. İçine birlikte elenmiş un ve kabartma tozu katın, bir spatula ile dikkatlice karıştırın. Yapacağınız pandıspanya keki pürüzsüz olmalıdır ve hamur içinde yağlı kağıt olan fırın tepsisine (25x35cm), her tarafı eşit olacak şekilde 0,5 cm yüksekliğinde yayın. Önceden ısıttığınız fırında 20 dakika kadar pişirin. Pandispanyanız piştikten sonra soğumaya bırakın. Soğuyan pandispanya sonradan kullanılacak olan silikon pasta kalıbının alt ve üst taban genişliğine denk düşecek ebatta ve formda bir kurabiye keseceği ya da bardak yardımıyla kesilir. Üstleri az süt ile ıslatılır.

KREMASININ YAPILIŞI

Toz jelatin 1 kahve fincanı kadar su içinde karıştırarak iyice eritin. Ardından jelatin şiştikten sonra üzerine 1 kahve fincanı sıcak süt katılır ve hemen karıştırılır. Karıştırmaya devam ederken labne peyniri bu karışıma katılır. Üzerine pudra şekeri de eklenip enerjik bir şekilde karıştırılır. Orman meyveleri el blendırı ile püre haline getirilir ve labne peyniri karışımına katılır. Silikon kalıbın dibine birer disk pandispanya konur. Ardından bunun üzeri krema ile doldurulur ve 2.kat pandispanya ile üstü kapatılıp, sandviç haline getirilir. Pastalar kalıplarının içinde 2 saat kadar buzlukta bekletilir. İyice donduktan sonra üzerlerine pudra şekeri serpip, reçel eşliğinde ve istenen şekilde süslenerek servis edilir. 10 dakika bekletilip yenirse kıvamı daha iyi olur. Afiyet olsun.

Yorum Yaz

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

EN ÇOK OKUNANLAR