Yazın Terlemeyi Önleyen Kumaşlar

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte sıcaktan bunalmamak için çareler aramaya başladık. Evlerde klima karşısında, tatilde deniz sayesinde ferahlamaya çalışan insanların kıyafet seçimi oldukça önemlidir. Peki yazlık kıyafetlerimizin kumaşı nasıl olmalı? İşte detaylar...

08.07.2020-12:53 - (Son Güncelleme: 08.07.2020-12:49) Yazın Terlemeyi Önleyen Kumaşlar

Yazın gelmesi ve sıcakların artmasıyla birlikte herkesin problemi olan terleme sorunu can sıkıcı bir hale gelebiliyor. Bunu evde klima ile, tatilde deniz ile geçici çözümler bulsanız da bunu kalıcı çözüm bulmak için kıyafet seçiminde kumaşına dikkat etmelisiniz.

TERLEMEYİ ÖNLEYEN KUMAŞLAR

Şile Bezi

Pamuktan dokunan ve incecik bir yapıda olan şile bezini hem üretmek hem de bulmak oldukça zordur. Genellikle tatilde daha çok tercih edilen bu kumaş serin tutan yapısı sayesinde vazgeçilemeyen kıyafetler arasındadır.

Keten

Genellikle erkeklerin kıyafetlerinde tercih edilen bu kumaş geniş kullanım alanı sayesinde her tarzda ve her bütçeye uygun bir şekilde satılmaktadır. Daha çok gömlek olarak tercih edilen bu kumaş, astar gerektirmeyen ve iç göstermeyen bir yapıda olduğu için sık kullanabileceğiniz bir seçenektir.

İpek

Son zamanlarda fazlasıyla kullanılan ipek kumaşlar diğer kumaş türlerine göre biraz daha yüksek fiyatlıdır. Bakımı oldukça zor olan bu kumaşın üstte duruşu oldukça şıktır. Yaz akşamlarında ipek kumaş tercih ederek şık bir görünüm elde edebilirsiniz.

Krep

Her mevsim kullanabileceğiniz bir kumaş olan krep kumaşlar, mevsimine göre gramajının kullanımı ile orantılıdır. Hafif gramajı olan kumaşlar incecik bir yapıda olacakları için yazın tercih ettiğinizde sizi serin tutacaktır. Pamuk ya da yünden üretilen ince krep kumaşlar hava geçirgenliğini sağlar.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal