Yazın Kurban Eti Nasıl Saklanır?

Kurban Bayramının yaklaştığı şu günlerde yaz sıcaklarında kurban etinin nasıl saklanacağı önemli bir sorundur. Bu sorunu çözmek için tüyolar gereklidir.

03.08.2019-10:59 - (Son Güncelleme: 03.08.2019-15:01) Yazın Kurban Eti Nasıl Saklanır?

Kurban etinin kesiminin ardından ne kadar bekletileceği, derin dondurucu nasıl muhafaza edileceği, etin dondurucuda ne kadar zaman kalacağı gibi konular Kurban bayramında akıllara en sık gelen sorulardır. İşte, kurban etini saklamanın tüyoları...

KURBAN ETİ SAKLAMANIN YOLLARI

İlk olarak kestikdensonrasında kullanılan bıçak, kap ve öteki malzemelerin hijyenik standartlarda olmasına özen gösterilmelidir. Kurban eti olabildiğince büyük parçalar şeklinde kesilmeli bu biçimde pay edilmelidir. Bu işlemin sonrasında hemen etin soğutulmasına ihtiyaç vardır.

Kurban etinin kesimin hemen sonrasında kıyma yapmak doğru bir fikir değil. Bu hata et yüzey bölgesinin genişlemesine ve mikroorganizma üremesi için ideal bir alana dönüşmesine sebep olur. Kurban eti kesiminin ardından +4 / +5 derece sıcaklıkta dinlendirilmelidir. Et hemen yenmemeli, soğukta dinlendirilmelidir. Saklanacak etler de derin dondurucuda muhafaza edilmeli ya da kavurma yapılarak muhafaza edilmelidir.

Kırmızı etin donma noktası -1.5 / +1.7 derece arasıdır. Etin saklandığı yer ne kadar soğuksa o kadar uzun zaman saklanabilir. -18 derece derin dondurucuda muhafaza edilen kırmızı et 8 ay süresince güvenle muhafaza edilir. Saklama yeri olarak no-frost bölümler değil derin dondurucular seçilmelidir. Çünkü no-frost bölümler hem küçüktür hem de yalıtım noktasında iyi değildir.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal