Yazın Doğum Yapmak Tehlikeli Olabilir

Hamileliğin yaz aylarına gelmesi oldukça zorlayıcı anlar yaşamınıza neden olabilir. Sıcaklıkların her geçen gün artış gösterdiği bu günlerde doğum esnasında beklenmeyen durumlarla karşılaşmaya neden olabilir. İşte detaylar...

20.06.2020-09:02 - (Son Güncelleme: 20.06.2020-08:31) Yazın Doğum Yapmak Tehlikeli Olabilir

Yaz aylarında artan sıcaklık doğumu yaklaşan hamileleri oldukça etkilemektedir. Yapılan araştırmalar gösteriyor ki doğumdan bir hafta önce sıcaklıkların artış göstermesi ölü doğum riskine neden olmaktadır.

SICAKLIK YÜKSEK ÖLÜ DOĞUMLARA NEDEN OLUYOR

Yüksek sıcaklık, iklim değişikliği ve hava kirliliğine maruz kalan hamilelerin prematüre, bebeğin düşük kilolu olması veya ölü doğma olasılıklarının olmasına neden oluyor. Yapılan araştırmalar gösteriyor ki yüksek ısı ve hava kirliliği, hamilelik ve yenidoğan bebekler üzerinde farklı etkilere sebep olmaktadır.

Yaz aylarında hamileliğin sonuna gelenler maruz kaldıkları yüksek sıcaklık ve hava kirliliği kadınların prematüre, düşük kilolu veya ölü doğan bebeklere sahip olma olasılığının yüksek olduğu belirlendi. Doğumdan bir hafta önce artan sıcaklık, bebeğin ölü doğma riskini yüzde 6 artırdığı, son üç aylarda fazla hava kirliliğine maruz kalması ise ölü doğum olma riskini yüzde 42 artırdığı açıklandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal