Yaz İçin Güneş Gözlüğü Nasıl Seçilir?

Hem yüz şekline uygun hem de sağlığa zarar vermeyen güvenilir gözlükleri tercih etmek oldukça önemli. Peki Yaz için güneş gözlüğü nasıl seçilir? Sağlığa zarar vermeyen gözlükleri nasıl olmalı? Gözlük seçiminde dikkat etmeniz gereken tüm detayları haberimizde bulabilirsiniz.

09.06.2020-16:30 - (Son Güncelleme: 09.06.2020-16:28) Yaz İçin Güneş Gözlüğü Nasıl Seçilir?

Güneş gözlüğü tercih etmek kolay bir seçim gibi görünse de dikkat edilmesi gereken birçok detay vardır.

Yüz Şekline Göre Gözlük Seçimi Nasıl Yapılmalı?

Güneş gözlüğü seçimi yüz hatlarınızı olduğundan çok daha farklı gösterebilir. Yüz şekline uygun gözlük seçerken çene hatları, ve dudak şekline oldukça dikkat etmeniz gerekiyor. Çene hatlarınız ince ve ince dudaklara sahipseniz mutlaka yüzünüzde geniş yer tutmayan gözlükler tercih etmelisiniz. İnce güneş gözlükleri yüzünüzü kapatmayacağı için çene hatlarınız ve dudaklarınız ön plana çıkacaktır.

Yuvarlak yüzler için tercih edilecek gözlükler yanaklara değmemeli ve kaşla aynı hizada olmamalıdır. Burun yapınız kemerliyse burnu kapatacak düşüklükte kalın gözlükler tercih etmelisiniz. Doğru güneş gözlüğü tercih ederek yüzünüzde kapatmak istediğiniz detayları muhafaza edebilir ve daha hoş bir görünüm kazanabilirsiniz.

Cam Özellikleri Nasıl Olmalı?

Yaz için güneş gözlüğü nasıl seçilir; güneş gözlüğü camlarının UV ışınlarına karşı koruyucu olması çok önemlidir. Gözlerinizi zararlı ışınlarda korumanızı sağlayan UV filtreli camlar zararlı ışığın geçmesine engel olur. Güneş gözlüklerinin zararlı ışınları engelleme gücü UV200, UV400 ve UV600 gibi ibarelerle belirtilir. Yaz için tercih edeceğiniz gözlükleri en az UV400 korumalı olmalıdır.

Cam özelliklerinde dikkat etmeniz detaylardan biri de renkleridir. Yaz için tercih edebileceğiniz renkler sarı ve pembe gibi renkler olabilir. Eğer trafikte güneş kullanmayı tercih ediyorsanız renk saptırmasını engellemek için yeşil, gri ve kahverengi camlar almalısınız.

Hangi Gözlükleri Sağlığa Zarar Vermez?

Güneş gözlüğü satın alırken bilinen markaları satın almaya özen göstermelisiniz. Güvenilir ve sağlam gözlükleri satın alarak sağlığınızı koruyabilirsiniz. Eğer gözlük tercihi yaparken zorlanıyorsanız daha önce memnun kaldığınız markaların gözlükleri arasından daha kolay seçim yapabilirsiniz. Gözlüklerin UV ışınlarına karşı koruma sağlaması için orijinal olması oldukça önemlidir. Satın alırken etiketini yakından inceleyerek orijinal olup olmadığını kolaylıkla anlayabilirsiniz.

Yaz için güneş gözlüğü alırken insan sağlığı ve çevre açısından önemli olan CE işareti olduğuna dikkat etmelisiniz. CE işareti Avrupa Birliği’nin oluşturduğu sağlık ve güvenlik işaretidir. AB direktiflerine uygunluğu belirten tek tip bir işaret olduğu için göz sağlığını koruyan gözlükleri daha kolay ayırt edebilirsiniz.

Kadınlar Güneş Gözlüğü Kullanırken Nasıl Makyaj Yapmalı?

Yaz için güneş gözlüğü nasıl seçilir; yüz hatlarınıza uygun ve sağlığınıza zarar vermeyen güneş gözlüklerini satın alabilirsiniz. Güneş gözlüğünün yüz hatlarına uygun olması önemli olduğu kadar makyaj tekniklerinin de doğru olması gerekiyor. Gözlerinizi kapatacağınız için rimel kullanmadan sadece kirpiklerinizi kıvırabilirsiniz. Fondöten yerine yüzünüzü yormayacak ince pudralar kullanmanız ve açık tonlarda rujlar kullanmalısınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal