Yaz Aylarında Vazgeçemeyeceğiniz Bir Lezzet: Kabak Carpaccio

Son derece besleyici olan kabak ile hazırlayabileceğiniz bu yepyeni tarif yaz aylarınızda vazgeçilmez lezzetlerinizde biri olacak. Peki, kabak carpaccio nasıl yapılır? Gerekli malzemeler nelerdir? Detaylar haberimizde…

Yaz Aylarında Vazgeçemeyeceğiniz Bir Lezzet: Kabak Carpaccio

Yaz Aylarında Vazgeçemeyeceğiniz Bir Lezzet: Kabak Carpaccio

Kabak ve tulum peynirinin muhteşem buluşması damaklarınızda unutulmaz bir tat bırakacak. İşte hem yapılışı kolay hem de son derece lezzetli olan kabak carpaccio tarifi…

MALZEMELER

  • 2 adet kabak
  • 4-5 dal dereotu
  • 4-5 dal taze nane
  • 4-5 dal maydanoz
  • 1 limonun suyu ve limon kabuğu
  • 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Deniz tuzu
  • 100 gr tulum peyniri
  • 1 adet chili biberi

HAZIRLANIŞI

Kabaklarınızı iyice yıkadıktan sonra kabuklarını soymadan bir mandolin yardımıyla yuvarlak ve ince olacak şekilde doğrayın. Bir servis tabağına dilimin bir kısmı diğerinin biraz üstüne gelecek şekilde yuvarlak olacak şekilde dizin. Limon suyu, zeytinyağı ve tuzu dizdiğiniz kabakların üzerinde gezdirin. Dereotu, maydanoz ve nane yapraklarını da kabakların üzerine serpiştirin. Tulum peynirini elinizle kopararak parça parça koyun. Chili biberini incecik kıyarak kabaklarınızın üzerine serpiştirin. Ardından limon kabuğunu rendeleyin ve üzerine serpiştirin. En son bir parça tuz, limon suyu ve zeytinyağı gezdirerek servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun…

Yorum Yaz

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

EN ÇOK OKUNANLAR