Şerbet Nasıl Yapılır?

Şerbetlerin Türk kültüründe oldukça önemli bir yeri vardır. Hibiskuslu Osmanlı şerbeti, naneli sultan şerbeti ve reyhan şerbetini sizin için derledik. Şimdiden şifa olsun!

02.07.2020-12:59 - (Son Güncelleme: 24.11.2021-15:51) Şerbet Nasıl Yapılır?

Şerbetlerin Türk kültüründe oldukça önemli bir yeri vardır. Hibiskuslu Osmanlı şerbeti, naneli sultan şerbeti, reyhan şerbeti ve kekik şerbetini sizin için derledik. Şimdiden şifa olsun!

HİBİSKUSLU OSMANLI ŞERBETİ

Hibiskuslu Osmanlı şerbeti için malzemeler;

- 2 yemek kaşığı hibiskus

- 1 çay kaşığı karanfil

- 1 çay kaşığı limon tuzu

- 2 adet kabuk tarçın

- 2 litre kaynamış su 

- Yarım su bardağı şeker

Hibiskuslu Osmanlı şerbeti hazırlamak için; Öncelikle bir tencerenin içerisine kaynamış su ekleyin üzerine ise şeker harici tüm malzemeleri ekleyerek kaynatın şerbetin 5 dakika kaynaması yeterlidir. Şerbet kaynadıktan sonra ocağın altını kapatarak şerbetiniz ılıyınca şekerini ekleyin. Dikkat etmeniz gereken önemli bir nokta sıcakken şeker ilave etmemektedir.

NANELİ SULTAN ŞERBETİ

Naneli sultan şerbeti için malzemeler;

- Yarım bağ taze nane

- 1 çay bardağı şeker

- 4 adet limon

- 5 adet karanfil

- 2 litre su

Naneli sultan şerbeti hazırlamak için; Yarım bağ naneyi yıkayarak şeker ile beraber macun kıvamına gelene kadar ezin. Bu ezme işlemini birkaç dakika boyunca devam ettirin. Ardından da soğuk suyun içerisine bu macunu dökerek karıştırın. Sonrasında da 4 adet limonu sıkarak içine ekleyin karanfilleri de ekleyerek buzdolabında 1 saat dinlendirdikten sonra tülbent ile ya da süzgeç ile süzün. 

REYHAN ŞERBETİ

Reyhan şerbeti için malzemeler;

- 1 demet reyhan

- 6 adet limon tuzu

- 6 su bardağı sıcak su

- 6 yemek kaşığı toz şeker 

Reyhan şerbeti hazırlamak için; İlk olarak reyhanları iyice yıkayarak tencerenin içerisine ilave edin ardından da üzerine kaynamış sıcak suyu, şekeri ve limon tuzunu ekleyin. Toz şeker eriyene kadar karıştırın sonrasında da tencerenin kapağını kapatın. Şerbeti yaparken dikkat emeniz gereken en önemli şey asla kaynatma işlemi yapılmamalıdır. Haşlama yöntemi uygulanmalıdır. Bu şekilde soğumaya bırakın sonrasında tencerenin içerisindeki reyhanları süzgeç yardımı ile süzerek çıkartın. Şerbet soğuduktan sonra servis edebilirsiniz. 

KEKİK ŞERBETİ

Kekik şerbeti için gerekli olan malzemeler:

- 1 çorba kaşığı kekik

- 1 çay kaşığı limon suyu

- 4 su bardağı su

- 1 çorba kaşığı bal

- 1 tane karanfil

Kekik şerbeti hazırlamak için; İlk olarak suyu kaynatıp kekiği ilave edin. Bir dakika ocakta kaynatın sonrasında altını kapatarak 5 dakika demlendirip, süzün. Süzülen şerbet ılık kıvama geldiğinde limonu, balı ve karanfili ekleyerek karıştırın. Sürahiye dökerek soğuduktan sonra ister iseniz kavrulmuş dolmalık fıstık koyarak servis edin.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal