Yaz Ayları İçin Şekersiz Dondurma Tarifi

Yaz aylarının vazgeçilmez besini şüphesiz dondurmalar. Fakat içerdiği şeker oranı ve kalorisiyle göz korkutabiliyor. Peki, evde şekersiz dondurma nasıl yapılır? Rafine şeker içermeyen dondurma çeşitleri nelerdir? Tatlı krizleri için sağlıklı dondurma tariflerini haberin devamında...

Yaz Ayları İçin Şekersiz Dondurma Tarifi

Yaz Ayları İçin Şekersiz Dondurma Tarifi

Sağlığınız için hazır rafine şekerli dondurmalar yemek yerine evde şekersiz dondurma yapabilirsiniz. İçerisinde sadece meyvelerin doğal şekeri bulunan dondurma çeşitlerini sizler için derledik…

MUZLU VE ÇİKOLATALI DONDURMA

MALZEMELER

  • 2 adet muz
  • 2 yemek kaşığı süt (dilerseniz badem sütü kullanabilirsiniz)
  • 1 çorba kaşığı kakao
  • Rendelenmiş Hindistan cevizi (isteğe bağlı)

NASIL YAPILIR?

Muzları kesip buzdolabı poşetine koyuyoruz.

Dondurmak için buzluğa atıp en az 3 saat bekletiyoruz.

Blender kabına koyup üzerine 2 yemek kaşığı süt ve kakaomuzu ekleyerek blenderdan geçiriyoruz

Süslemek amaçlı Hindistan cevizi tozu serpebilirsiniz

Birkaç saat buzlukta bekletip tüketebilirsiniz.

ÇİLEK SEVERLER İÇİN

MALZEMELER

  • Bir adet muz (yumuşak olmalı)
  • Bir su bardağı çilek
  • Yarım çay bardağı süt
  • Salep
  • Bir tatlı kaşığı bal

NASIL YAPILIR?

Muzu ve çileği ince dilimler halinde buzluğa atalım. Bir saat sonra çıkaralım. Dondurucudan çıkmış muzu, çileği, balı, salebi ve sütü blenderdan geçirelim. Dondurma kalıplarına koyup dondurucuda iyice dondurmaya bırakın. Dondurduktan sonra yenmeye hazır. Sizde farklı meyveler kullanarak lezzetli dondurmalar yapabilirsiniz. Afiyet olsun…

Yorum Yaz

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR