Yaşlı ve Kötü Gösterme Riski Olan Saçlar

Yaşlı ve kötü gösterme riski olan saçlar hangileridir? Saç rengi belirlerken neler dikkate alınmalıdır? İşte yanıtı...

07.07.2020-13:02 - (Son Güncelleme: 07.07.2020-13:01) Yaşlı ve Kötü Gösterme Riski Olan Saçlar

Saç bakımı ve renklendirme süreçlerinde hangi hususlar temel kriter olarak belirlenmelidir? Sizi de haberimizin devamına göz atarak bu konu hakkında en net bilgileri alabilirsiniz!

Sarı Saça Dikkat!

Yaşlı ve kötü gösterme riski olan saçlar arasında sarı saç rengi başı çekmektedir. Özellikle esmer ya da buğday tenli olan kişilerin saçlarının sarı olması durumunda direkt olarak sarı saçın yaş kattığı ve olduğunuzdan nerdeyse 10 yaş kadar daha fazla gösterdiğinizi de fark edeceksiniz. Bu süreç içerisinde dikkate alınması gereken en önemli husus saç ve ten renginin birbiri ile uyumlu olmasıdır. Sadece 1 ton dahi sizin temel görünümünüzü olumsuz yönde etkileyebilir.

Son dönemlerde ombre ve balyaj gibi seçenekler de sıklıkla işleme alınıyor. Saç köklerinde herhangi bir uygulama olmaması sarıya hevesi olan kişilerin bu seçenekleri tercih etmesinin biri derece daha nitelikli olacağını da belirtmek gerekir.

Kızıl Rengi Kimler Kullanmalı?

Yaşlı ve kötü gösterme riski olan saçlar kategorisinde bir diğer unsur da kesinlikle kızıl saçtır. Kızıl saçın tam manası ile beyaz olan ve alt ton olarak da pembe olan kişilerin tercih etmesi gerekiyor. Cilt alt tonunun sarı olması durumunda saçın sizi daha donuk ve cansız göstereceğini eklemek gerekir.

Uygulanan rengin akıcılığı oldukça yüksektir. Kızıl renk ile alakalı en büyük sorunlardan biri boyanın 25-30günde bir tekrarlanmasıdır. Kumral olan boyalarda diplerde saçlar çıkmış olsa bile en azından bir buçuk aya kadar sorunsuz bir biçimde kullanılmasına imkan tanınmaktadır. Kızılda ise diğer geldiği zaman kişilerin genel görünümünün bakımdan çok uzak olduğu da eklenmelidir.

Uzun Saçlar Nasıl Kullanılmalı?

Sizi özensiz ve cansız gösterebilecek olan alternatiflerden bir diğeri de kesinlikle uzun saçlardır. Uzun saçlara herhangi bir model verilmediği ve sadece düz biçimde bırakıldığı zaman aslına bakılırsa çabasız ve dağınık bir görünüm ortaya koyuluyor. Uzun saçın bakımına da kısa saça göre çok daha önem vermeniz gerekir. Saçta dökülme ya da sönme gibi durumların meydana gelmemesi için saçınızın cinsine uygun biri biçimde ürün seçimi yapılmalı ve bakımlar tamamlanmalıdır. Ayrıca uzun saçların belirli aralıklar ile kestirilerek canlandırılması gerekiri. Ancak bu şekilde kaliteli ve dolgun bir görünümün elde etmesi sağlanır.

Saç Bakımında Nelere Dikkat Edilmeli?

Saç bakım adımlarında şu hususlara dikkat edin;

  • Saç bakımı sırasına kişilerin kesinlikle doğal ürünlere yönelmesi gerekiyor.
  • Kimyasal olan ürünler sadece zorda kalındığında kullanılmalıdır.
  • Beslenme düzeni ve özellikle su tüketimi saç bakımı için kritik unsurlardandır.
  • Saç bakım adımlarında kuru, yağlı ya da normal saç kategorilerinden hangisine mensupsanız onu seçmelisiniz.

Bu detaylar sizi görünüm bakımından çok daha özenli biri tarza kavuşturacaktır!

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal