Yaşlanmayı Geciktiren Yüz Egzersizleri

Zaman ilerledikçe, cildimizde yaşlanma sürecinin etkileri görülmeye başlar. Cilt yüzeyinde bu etkilerin ilk göze çarptığı yer ise yüzümüzdür. Süreci durdurmak mümkün olmasa da belirtilerini azaltmak mümkündür. İşte yaşlanmayı geciktiren egzersizler...

23.06.2020-11:29 - (Son Güncelleme: 23.06.2020-15:11) Yaşlanmayı Geciktiren Yüz Egzersizleri

Kimileri bunun için cerrahi yöntemleri tercih ederken kimileri de kırışıklıklar, sarkmalar, yüz çizgileri gibi deformasyonları, yaşlanmayı geciktiren yüz egzersizleri yardımıyla bu durumu kontrol altında tutabilir. Oldukça etkili olan bu egzersizler sayesinde daha sıkı ve canlı bir görünüme ulaşmak mümkündür.

YAŞLANMA BELİRTİLERİNİ AZALTMAK İÇİN NELER YAPILIR

Yaş ilerledikçe, yüzde beliren sarkmaları önlemek ve ton kaybını en aza indirgemek amacıyla botoks, yüz gerdirme gibi yöntemler kullanmak istemeyenler için, yüzün doğal yapısını koruyarak alınabilecek önlemler de mevcuttur. Hayatımıza dahil ettiğimiz bazı rutin alıştırmalar ile cildimizi sıkılaştırmak ve elastikiyetini arttırmak mümkündür. Yaşlanmayı geciktiren yüz egzersizleri arasında en önemlileri masaj ve yüz yogasıdır. Bu şekilde, bıçak altına yatmadan ve acısız biçimde istediğimiz sonuçlara ulaşabiliriz.

Bunlar dışında, doğru ve dengeli beslenme düzeni, bol su tüketimi ve güneş ışığından cildi maksimum seviyede korumak da sağlıklı ve genç bir cilt için yapılması gerekenlerdir.

YÜZÜ SIKILAŞTIRAN YOGA HAREKETLERİ

Yüz yogası, yüz kaslarını aktifleştirerek yüzümüzdeki kan akışını hızlandırmaktadır. Cildi sıkılaştırmak ve kolajen üretimini desteklemek için kullanılan en güzel yöntemlerdendir. Yaşlanma karşıtı egzersizler arasında en çok kullanılanıdır. Günde 10 ila 15 dakikanızı ayırarak, her gün düzenli ve istikrarlı şekilde yüz yogası yaparsanız, harika sonuçlar alacaksınız.

DUDAK ÜSTÜ BÖLGESİ

Dudaklarınızın arasına bir adet kalem alarak öne ve arkaya doğru yuvarlamaya başlayın. Bu hareketi yaparken, dudaklarınız gülümseme pozisyonunda olsun. Yüzünüzün başka bölgelerini kırıştırmamaya çalışın. Dudak üstü kırışıklıkları için birebir bir harekettir.

BOYUN BÖLGESİ

Dudaklarınızın arasına bir kaşık koyun ve yüzünüzü yukarı doğru çevirin. Alt çenenizi öne çıkararak yukarı doğru itin. Düzenli uygulandığında boyun ve yanak altı bölgelerindeki sarkmalar ciddi oranda azalacaktır.

KAŞ BÖLGESİ

İki elinizin avuç içleriyle kaşlarınıza baskı uygulayın ve bu bölgeyi yukarı doğru itin. Sonrasında ellerinizi çekerek, kaşlarınızı çatmadan yukarıda tutmaya çalışın. Bu sırada alnınızı kırıştırmamalısınız. Zamanla kaşlarınız daha kalkık görünecektir.

DUDAK VE YANAK BÖLGESİ

Elinize bir balon alın ve şişirmeye başlayın. Balonu şişirirken, yüzünüzde şaşırmış ifadesi olmalı fakat hiçbir bölgenizi kırıştırmamalısınız. Burnunuzdan nefes alıp balonu şişirin. Her gün mutlaka bu hareketi tekrarlayın. Tüm yüz kaslarınız aktif olarak çalışacaktır.

YÜZ MASAJI

Yaşlanmayı geciktiren yüz egzersizleri arasında, her gün rahatlıkla yapabileceğiniz yüz masajı, kısa zamanda cildinizin canlılığına kavuşmasına ve sıkılaşmasına yardımcı olur. Bu masaj tekniği ile yüzünüzdeki tüm kaslar uyarılır ve kan akışınız hızlanır.

Parmak uçlarınızla, alın bölgenizi kırıştırmadan ovalayın. Sonra yine parmak uçlarınızı kullanarak, kafa derinize de hafifçe aynı işlemi yapın. En son olarak da yanak bölgenize geçin ve aynı işlemi tekrar edin. Çok kısa zamanda, tüm yüzünüzde fark edilir bir değişime şahit olacaksınız.

Her egzersiz, yeterli emekler sonuç verir. Bu yüzden, bu çalışmaları gelişigüzel değil, zaman ayırarak ve sabırlı biçimde uygulamalısınız. Yaşlandırmayı geciktiren yüz egzersizleri, düzenli yapıldığında çok etkili olacaktır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal