Yaprak Kurabiye Nasıl Yapılır? Yaprak Kurabiye Tarifi

Haftasonu kahvaltı sonrası kahve eşliğinde keyifle yiyebileceğiniz nefis bir kurabiye tarifi. Sevdiklerinizle geçireceğiniz mutlu zamanlara eşlik edecek kolay malzemelerle yapılan yaprak kurabiyeyi mutlaka denemelisiniz. Gelin hep birlikte yaprak kurabiye tarifi.

27.04.2019-09:58 - (Son Güncelleme: 27.04.2019-21:38)

Çay saatlerinin ve altın günlerinin enfes lezzetlerinden biri de hiç şüphesiz kurabiyelerdir. Ağızda dağılan bir kurabiye tarifiyle misafirlerinizi ağırlamaya var mısınız? Oldukça pratik ve yapımı kolay bir şekilde hazırlayacağınız bu kurabiye tarifine misafirleriniz ve siz çok seveceksiniz.

YAPRAK KURABİYE TARİFİ

MALZEMELER: 

250 gram oda sıcaklığında margarin, 2 çay bardağı pudra şekeri, 1/2 çay bardağı sıvı yağ, 1 adet yumurta, 2 yemek kaşığı nişasta, 1 silme çay kaşığı kabartma tozu, 1 paket vanilya, 9 çay bardağı un

HAZIRLANIŞI: 

Bir yoğurma kabında margarini, pudra şekerini, sıvı yağı ve yumurtayı silikon bir spatula ile iyice karıştırın. Ardından nişasta, vanilin ve kabartma tozunu da ekleyip karıştırın. Unu da katıp yoğurun. Ele yapışmayan bir hamur elde edeceksiniz.

Hazırladığınız bu hamuru streç filmle sarın ve buzdolabında 30 dakika bekletin. Dinlenmiş olan hamuru buzdolabından çıkartın ve elinizle ceviz büyüklüğünde parçalar kopartarak yaprak biçimi verin. Şekillendirdiğiniz hamurları yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine sıralayın. Tüm hamuru şekillendirdikten sonra bir bıçak kullanarak üstlerine yaprak deseni verin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üstleri hafifçe kızarana kadar yaklaşık 15 dakika pişirin. Fırından aldıktan sonra kurabiyeler iyice soğuyana kadar tepsiden almayın. Soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.

 

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal