Yanmış Fırın Tepsilerini Parlatmanın Kolay Yolu

Kalabalık akşam yemekleri için lezzetli fırın yemekleri oldukça lezzetlidir. Özellikle doğum günlerinde pişirilen lezzetler de eklenince bu büyük bir sorun olabilir. Ama hiç merak etmeyin. İşte yanmış fırın tepsilerinden kurtulmanın kolay yolları...

30.06.2020-18:00 - (Son Güncelleme: 30.06.2020-17:57)  Yanmış Fırın Tepsilerini Parlatmanın Kolay Yolu

Özel günlerde ardı ardına pişirilen kurabiyeleri düşündüğünüzde fırın tepsilerinin yanması kaçınılmaz olur. Temizlik için soğumalarını beklemek, sonrasında temizliğini yapmak oldukça zordur. Bu işi bulaşık makinesine devrederek çözeceğimizi düşünürüz fakat kurumuş lekelerin çıkması oldukça zordur.

Pratik Formüller

SU VE KARBONAT

Yapışmaz yüzeyli tepsilere zarar vermeden temizleyen bu yöntem, yanık çelik ve alüminyum tepsilere ilk müdahale için oldukça iyi bir tercih olacaktır. İlk olarak tepsiye sıcak su döküp bir dakika bekletin ve sonra suyu boşaltın. Tepsinin boyutuna göre göz kararı karbonat ve ılık suyu karıştırarak bir macun hazırlayın. Ardından macunu tepsiye yayın, 30 dakika bekletin. Çizmez sünger ya da market poşeti ile inatçı yanıklar kalkana kadar nazikçe ovalayın. Daha sonra bulaşık deterjanı ile yıkayıp kurulayın.

KARBONAT VE SİRKE

Yanmış çelik tepsileri eski haline döndürecek bu kolay yöntemi cam tepsiler için de tercih edebilirsiniz. Tepsiye 1 su bardağı karbonatı eşit miktarda döküp eşit olacak şekilde yayın. Tercihen spreyli bir şişe ile, şişe yoksa azar azar dökerek 1/4 su bardağı sirkeyi ekleyin. Karbonat ve sirkenin reaksiyona girerek köpürmesi için belli bir süre bekleyin. Tepsiyi sıcak su dolu lavaboya batırın.  En az 30 dakika en fazla 60 dakika bekletin. Bekleme süresi sonunda çelik tepsiyi ovma teli ile ovup bulaşık deterjanı ile yıkayın ve kurulayın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal