Yaklaşan Kış Ayına Karşı Cildimizi Nasıl Korumalıyız?

Doktorlar adım adım yaklaştığımız kış ayı için cilt sağlığımıza dikkat çekerek uzun uzun ve sıcak duş almaktan kaçınılmasına ve bol sıvı tüketilmesine dikkat çekti.

07.11.2019-10:23 - (Son Güncelleme: 07.11.2019-09:46)

Yaklaşan kış ayına karşı cilt sağlığımız nasıl olmalı? Uzman doktorların yaptığı açıklamalar haberimizin detaylarında bulabilirsiniz.

KIŞ AYINDA CİLDİMİZİ SOĞUKLARDAN NASIL KORUMALIYIZ?

Uzm. Dr. Sümbüle Dönmez, yaklaşan kış ayları için cildin korunması konusuna dikkat çekerek; "Kışın cilt sağlığımız için sıcak, uzun uzun yapılan duşlardan kaçınılmalı, yeterince sıvı alınmalı, uzmanların tavsiye ettiği güneş koruyucu ve uygun nemlendiriciler kullanmalıyız" dedi.

Dr. Dönmez, cildin biyolojik yıpranması ve yaşlanmasının yanında dış faktörlerin etkisi ile de yaşlandığını belirterek, "Güneş altında bilinçsizce durulmamalı ciltte çok fazla yıpranmaya neden olabilir. Güneşin zararlı ışınları yaşlanma, ciltte kuruma, çatlama ve daha da önemlisi cilt kanserlerine yol açabilir. 

Soğuk havalar, nemsiz, sıcak kapalı ortamlar ciltte nem kaybına sebep olur. Ayrıca sık, uzun ve sıcak banyolar, kese ve lif kullanımı, cilt kurutucu hijyen ürünleri de bu kuruluğu artırabilir. Deri yatkınlığımıza göre bazen egzamalar ve kaşıntı tetiklenebilir. Bu nedenle kış aylarında sıcak, uzun banyolar ve cildin kurumasına,çatlamasına sebep olan hijyen ürünlerinden kaçınmalı, yeterince sıvı almalı, gerekirse uzmanların tavsiye ettiği uygun nemlendiriciler kullanmalıyız. Vitamin, mineral, protein ve sağlıklı yağları içeren bir beslenme alışkanlığı da cilt sağlığımız için son derece önemli

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal