Yağmurlu Günde Nasıl Makyaj Yapmalı?

Yağmurlu günde nasıl makyaj yapmalı sorusuna herkes farklı bir cevap vermektedir, fakat en doğru sonucu alabilmek için takip etmeniz gereken birkaç adım bulunmaktadır. Eğer bu adımları harfi harfine uygularsanız, kötü hava koşullarında bile makyajınız bozulmaz.

23.06.2020-11:19 - (Son Güncelleme: 23.06.2020-11:18) Yağmurlu Günde Nasıl Makyaj Yapmalı?
Yağmur yağdığı zaman yapmanız gereken ilk şey makyaj stilinizi değil, makyaj ürünlerinizi değiştirmek olacaktır. Doğru malzeme seçimi ile muazzam bir yüz makyajı elde edebilirsiniz.
Makyaj Öncesi Doğru Nemlendirme
Yağmurlu bir günde bilindiği üzere nem miktarı epey yüksek olacaktır. Bu durumu göz önüne alarak fazla nemlendirici kullanmamaya özen gösterilmelidir. Nemlendirici seçiminde yüzünüze ağırlık yapmayacak çeşitleri tercih etmelisiniz. Yanlış nemlendirici üzerine bir de ağır bir fondöten kullanırsanız, kısa süre sonra makyajınız akmaya başlayacaktır. Bu yüzden nemlendiriciyi hafif bir katman kullanabilirsiniz. Eğer dilerseniz ertesi gece uyumadan önce nemlendirici kullanıp, sabah BB krem ile makyajınızı oluşturabilirsiniz.
Ağır Fondötenden Kaçının
Yağmurlu günde nasıl makyaj yapmalı sorusunun en önemli aşaması kesinlikle fondöten olmaktadır. Eğer fondöten çok ağırsa ve aşırı uygulandıysa, gün içerisinde nemden dolayı akmaya başlayacaktır. Bu akma dolayısıyla yüzde gölgeli bir görüntü oluşacaktır. Yağmurlu gün makyajı için renkli nemlendiriciler olan BB ve CC kremlerden yardım alınmalıdır. İlla fondöten kullanmak istiyorsanız, suya dayanıklı fondötenlere yönelebilirsiniz. Fakat BB kremler tek başına yeterli olacaktır.
Suya Dayanıklı Ürün Kullanmaya Dikkat Edin
Suya dayanıklı ürün kullanımı ile aşırı nem ve yağmura karşı önlem alabilirsiniz. Özellikle maskara seçiminizi suya dayanıklı olarak tercih ederek, hava koşullarına rağmen makyajınızın bozulmadan durmasını sağlayabilirsiniz. Maskaranın yanı sıra suya dayanıklı eyeliner ve göz kalemi gibi seçenekleri de göz ardı etmemelisiniz.
Krem Ürünler Tercih Edin
Yağmurlu gün makyajı uygularken toz ürünlerden kesinlikle uzak durmalısınız. Makyaj malzemesi tercihlerinizde krem ürünleri kullanarak, kalıcı bir makyaj elde edebilirsiniz. Krem allık, krem göz farı gibi ürünleri makyaj yapımında kesinlikle tercih etmelisiniz. Yağmurlu bir günde toz ürünlerden kaçınmaya özen göstermelisiniz.
Ruj Seçimine Dikkat
Parlak bir ruj, rüzgarlı ve yağmurlu bir günde hiç de doğru bir seçenek olmayacaktır. Havanın kötü olduğu günlerde daha dayanıklı bir ruj seçimi iyi sonuçlar verecektir. Bunun için mat rujlar ve dudak kalemi kullanımına şans verilebilir. Mat ruj seçimi esnasında kalıcılığından emin olduğunuz bir markayı kullanabilirsiniz.
Sabitleyici Spreyden Faydalanın
Yağmurlu günde nasıl makyaj yapmalı sorusunu cevaplandırdıktan sonra dikkat edilmesi gereken son bir nokta daha var. O da uygun malzemeler ile yapılan makyajın kalıcılığını koruyabilmek! Bir makyajın kalıcı olmasını sağlamak ve akmasını önlemek için piyasada yer alan makyaj sabitleme spreylerinden faydalanılabilir. Cilt günün sonlarına doğru yağlanmaya başlar ve bu duruma yağışlı hava durumu da eklendiği zaman yüzünüzdeki makyajın kalıcılığı gittikçe azalabilir. Bu duruma karşı bir önlem almak için sabitleyici spreylerden faydalanılabilir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal