Yağlı Saçlar İçin Yoğurt Maskesi

Tüketilen besinler, hava kirlilikleri, stres, kullanılan ürünler ve daha birçok şey saç sağlığının olumsuz etkilenmesine neden oluyor. Ancak hemen her evde bulunan yoğurt, saçlar için harika ideal bir bakım yöntemi olabilir. Peki, yoğurt saç bakımında nasıl kullanılır? Sağlıklı saçlar için ne yapmak gerekir?

21.07.2020-16:33 - (Son Güncelleme: 21.07.2020-16:15) Yağlı Saçlar İçin Yoğurt Maskesi

Lezzetli ve son derece sağlıklı bir besin olan yoğurt, önemli bileşenlere sahiptir. Öğünlerimizi sağlıklı ve hafif geçirmemize yardımcı olan yoğurt, saç sağlığının da korunmasını sağlar. Sizin için yoğurdu saçlarınızda kullanabileceğiniz yöntemleri bir araya getirdik. İşte detaylar…

NEMLENDİRİCİ YOĞURT MASKESİ

Kuru ve donuk saçlara sahipseniz yoğurt maskesinden faydalanabilirsiniz. Bunu için yapmanız gerekenler şu şekilde;

Nasıl Yapılır?

İki yumurta akı ve yarım su bardağı yoğurdu derin bir kasenin içerisine alarak iyice çırpın. Daha sonra hazırladığınız bu karışımı tüm saçlarınıza uygulayın. 10 dakika bekledikten sonra saçlarınızı güzelce arındırın.

KEPEK ÖNLEYİCİ YOĞURT MASKESİ

Kepek sorunu yaşıyorsanız bu yoğurt maskesini mutlaka denemelisiniz.

Nasıl Yapılır?

Yarım su bardağı yoğurt ve bir adet papaya püresini bir kabın içerisine alarak iyice karıştırın. Elde ettiğiniz karışımı saç diplerinize yavaşça sürün. Ortalama 15 dakika beklettikten sonra saçlarınızı durulayın.

KABARIK SAÇLAR İÇİN MUZLU YOĞURT MASKESİ

Yumuşatma özelliğine sahip olan yoğurt, kabarık saçlarınızın üstesinden gelebilir. İşte kabarık saçlar için muzlu yoğurt maskesi hazırlanışı…

Nasıl Yapılır?

Bir adet muzu püre haline getirin ve bir bardak yoğurdu üzerine ekleyerek güzelce karıştırın. Hazırladığınız karışımı saçlarınızın tamamına uygulayın. 15 dakika beklettikten sonra saçlarınızı güzelce durulayın.

YAĞLI SAÇLAR İÇİN LİMONLU YOĞURTLU MASKE

Doğal iltihap önleyici olarak da bilinen yoğurt, limon ile bir araya gelerek saç derinizdeki sebum üretiminin dengelenmesini sağlar. İşte yağlı saçlar için limonlu yoğurt maskesi…

Nasıl Yapılır?

250 ml yoğurda bir adet limonun suyunu sıkın ve iyice karıştırın. Saç dipleriniz dahil olmak üzere saçınızın tamamına hazırladığınız bu maskeyi uygulayın. Yaklaşık yarım saat beklettikten sonra saçlarınızı güzelce durulayabilirsiniz.

SAÇ DÖKÜLMESİ İÇİN YOĞURTLU MASKE

Saç dökülmesini engellemek yoğurt ile mümkün. İşte saç dökülmesini engelleyen yoğurt maskesi…

Nasıl Yapılır?

Bir yemek kaşığı toz hardal tohumu, bir soğanın suyunu ve bir bardak yoğurdu bir kabın içerisine alarak iyice çırpın. Daha sonra hazırladığınız bu maskeyi saç diplerinize ve saçlarınızın geri kalanına uygulayın. Yarım saat kadar bekledikten sonra saçlarınızı durulayın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal