Yağlı Saçlar için Bakım Sırları

Bazı saçlar çok yağlı bir yapıda olabiliyor. Yağlı saçlar ile uğraşmak ise oldukça zaman gerektiriyor. Çünkü gün aşırı yıkamak anlık çözüm olabilir fakat sık sık saç yıkamak saçlarınızın ph dengesini bozabilir. İşte yağlı saçlar için bakım önerileri...

04.08.2020-15:04 - (Son Güncelleme: 04.08.2020-14:55) Yağlı Saçlar için Bakım Sırları

Çabuk yağlanan saçlar, kişiyi çoğunlukla zor duruma sokan bir durumdur. Yağlı saçlar özel bakım gerektiren saçlardır. Bu yüzden beslenmenizden tutun da içtiğiniz suya kadar her şeye dikkat etmelisiniz.

YAĞLI SAÇLAR İÇİN YAPILMASI GEREKENLER

Ilık Su

Saçlarınız oldukça yağlı bir yapıdaysa, saçlarınızı sıcak su yerine ılık su ve sabun ile yıkamayı tercih etmelisiniz. Bu sayede saçlarınızın derisi sıcak sudan tahriş olmaz ve nem dengesi normale dönmüş olur.

Her Gün Yıkamamak

Saçlarınızı her gün değil de gün aşırı yıkamaya dikkat ettiğinizde belli bir süreden sonra sizde farkı göreceksiniz. saçlarınız daha uzun sürede yağlanmaya başlayacak.

Saç Kremi Kullanmamak

Saçlarınızı yıkarken masaj yaparak yıkamaya özen göstermelisiniz. Özellikle saç kremi kullanmamalısınız.

Deniz Tuzu Spreyi

Özellikle yaz ayları için deniz tuzu spreyi kullanarak saçlarınızın doğal dalgasına ulaşmasına yardımcı olabilirsiniz. Aynı zamanda deniz tuzu spreyi saçlarınızın daha temiz görünmesini sağlayacaktır.

Saçları Kurumaya Bırakmak

Saçlarınızı kurutma işlemini fön makinesi yardımıyla değil, kendi haline bırakarak kurumasını sağlamalısınız. Zaten yaz sıcaklarından fön makinesi kullanmak size de ayrı yük olacaktır.

Elma Sirkesi

Yıkanmış saçlarınızı elma sirkesi yardımıyla durulayabilirsiniz. elma sirkesi ile saçlarınızı durularsanız yağ dengesini de sağlamış olacaktır.

Sık Taramamak

Yağlı yapıya sahip olan saçlarınızı çok taramamalısınız. Eğer çok tararsanız saç diplerinizde olan yağın tüm saça yayılmasına neden olmuş olursunuz.

Asitli Ve Yağlı Besinlerden Uzak Durmak

Sağlıklı saçlar için Omega-3 içeren yağlı yiyeceklerin yenmesi her ne kadar önerilse de birde asitli besinler de eklenince yağ bezelerinin fazla çalışmasına yol açabiliyor. Bu da saçlarınızın yağlı yapısını iyice bozmasına neden olur.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal