Yağlı Ciltler İçin Yüz Maskesi

Yağlı ciltler için yüz maskesi olarak piyasada mevcut olan kimyasal yüz maskelerinin, cildin yağlılığını azalttığı gösterilmiştir. Ancak kimyasal maskeler kullanmak cilde faydadan çok zarar verebilir. Peki yağlı ciltler için yüz maskeleri nelerdir?

23.06.2020-11:14 - (Son Güncelleme: 23.06.2020-11:12) Yağlı Ciltler İçin Yüz Maskesi

Yağlı cilde sahip olmanın en büyük dezavantajı, yağın gözenekleri tıkamasıdır. Bu tıkanmış gözenekler sonuçta akne oluşumuna neden olur. Yağlı cildi olan insanlar yüzlerini yıkamadan bir günü atlayamazlar. Yağlı cilde sahip bir kişinin yüzlerinde doğal bir ışıltıya sahip olduğuna inanılmaktadır, ancak bu sadece bir "parıltı" dan daha fazlasıdır. Yüz kirli ve yağlı hissedilir. Çünkü ciltteki yağ kuru cilde göre daha fazla toz parçacığı çeker. Derideki aşırı yağ sivilceye neden olabilir. Cilde uygulanan kimyasallar yağı fazla aktif hale getirir ve bu da aşırı aktif deri altı bezlerini daha fazla yağ salgılayacak hale getirir. Bu, daha yağlı bir cilt ile sonuçlanır. Bu durumu fark eden birçok kişi yağlı ciltler için yüz maskesi için ev yapımı doğal çözümlere yönelmiştir. Ev yapımı yüz maskeleri yağlı cilde karşı savaşır. Ancak bu yağlar fazla yağı uzaklaştırmak yerine, yağın ciltte salınımını kontrol altında tutar. Yağlı ciltler için yüz maskesi olarak en yaygın ve herkesçe kolayca uygulanabilecek 4 maske aşağıdadır:

1. Limon ve yoğurt yüz maskesi

Limon, yağın cilde doğal olarak salgılanmasını nötralize edilmesini kontrol etmeye yardımcı olabilecek sitrik asitten oluşur. Yoğurt doğal bir temizleyici görevi gören laktik asitten oluşur. Bu, akne oluşumunun ana nedeni olan yağ ve ölü cilt hücrelerinin çıkarılmasına yardımcı olabilir.

Bu maske için 2 yemek kaşığı limon suyu ile karıştırılmış 2 yemek kaşığı yoğurt gerekir. Karışım bir yüz paketi fırçası ile cilde uygulanır ve 5-10 dakika bekletilir. Ilık suyla durulanır ve ardından yağsız nemlendirici uygulanır. Yağsız bir cilt elde etmek için bu maske haftada bir kez uygulanır.

2. Multani mitti ve salatalık yüz maskesi

Fuller toprağı olarak da bilinen Multani mitti, ciltteki kiri ve fazla yağı temizlemek için kullanılan eski bir ilaçtır. Multani mitti akne ve sivilceleri tedavi etmek için kullanılır. Bu yüz maskesi, bir yağ emici ajan olarak görev yapan temel bileşen olarak multani mitti'ye sahiptir. Salatalık büzücü özelliklere ve C vitaminine sahiptir. Salatalık cilt gözeneklerini sıkılaştırmaya ve sebum, kir ve ölü cilt hücrelerini de temizlemeye yardımcı olabilir.

Bu maske için, yarım saat boyunca suya batırılmış 2 yemek kaşığı multani mitti'ye ihtiyaç vardır. Buna 1 yemek kaşığı limon suyu ve 2 yemek kaşığı salatalık suyu eklenir. Aşırı kuruluğu önlemek için süt de eklenebilir. 15-20 dakika bekletilir, sonra soğuk veya ılık suyla yıkanır. Yağ ve kiri temizlemenin yanı sıra, bu yüz maskesi de kan dolaşımını iyileştirmeye yardımcı olabilir. En iyi sonuçlar için bu maske haftada iki veya üç kez uygulanır.

3. Portakal kabuğu maskesi

Portakal kabukları parlak cilt üzerinde oluşturan bir üne sahiptir. Portakal kabukları gölgede kurutulabilir ve bir maske yapmak için kurutulmuş kabukları toz haline getirmek gerekir.

Portakal kabuğu tozuna su, süt veya lor eklenir. Ardından maske yüze uygulanır. Ev yapımı portakal kabuğu maskesi tıkanmış gözenekleri açar ve temizler. Bu maske parlak, ancak yağlı olmayan bir cilt sahibi olmak için kullanılabilir.

4. Yumurta beyazı yüz maskesi

Yumurta akı mükemmel bir gözenek temizleyici olarak çalışır. Gözenekleri temizlemenin yanı sıra, yumurta akı da gözenek boyutunu azaltmaya yardımcı olabilir ve ciltten fazla kirleri temizler. Başka bir cilt temizleyici olan yoğurtla karıştırılmış yumurta akı, en iyi sonuçları elde etmeye yardımcı olabilir.

Maskeyi kullanmak için bir yumurta akı ve bir çorba kaşığı yoğurt gerekir. Yumurta akı bir çorba kaşığı yoğurda karıştırılır. Yüze uygulandıktan sonra sertleşene kadar yüzde tutulur. Ilık suyla yıkanır. Temiz ve yağsız bir cilt için bu maskeyi haftada sadece bir kez kullanmak gerekir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal