Yağlama Nasıl Yapılır? Yağlama Tarifi

Kayseri yöresine özgü olan yağlama tarifi, hemen herkesin severek tükettiği bir lezzet. Peki, yağlama nasıl yapılır? Yağlama için gerekli olan malzemeler nelerdir? Detaylar haberimizde...

Yağlama Nasıl Yapılır? Yağlama Tarifi

Yağlama Nasıl Yapılır? Yağlama Tarifi

Kayseri deyince akla gelen ilk lezzetlerden biri de yağlamadır! Evde de kolaylıkla hazırlayabileceğiniz yağlama; kıymalı sosu, kat kat yufkası ve sarımsaklı yoğurdu damağınızda eşsiz bir tat bırakacak. Sizin için yağlama tarifini derledik. İşte yağla için gerekli malzeme listesi ve yapılışı...

MALZEMELER

  • 4 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı ılık su
  • 1 yemek kaşığı instant maya

İç Harcı İçin:

  • 350 gr kıyma
  • Yarım su bardağı su
  • 3 tane rendelenmiş domates
  • 1,5 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tane soğan
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz

NASIL YAPILIR?

Öncelikle hamuru için unu bir kabın içerisine alarak havuz şeklinde açın. Sıvıyağ, maya, tuz, şeker ve ılık sütü ekleyerek hepsini güzelce karıştırın. Karışımın üzerine ılık suyu yavaş yavaş ekleyerek hamuru yoğurmaya başlayın. Başka bir kabın içerisine de hafif un serperek hamuru bu kabın içerisine alın. Üzerini kapatarak mayalanması için bekleyin. Yaklaşık 40 dakika beklettiğiniz hamur, hemen hemen iki katına çıkacak, bu zaman kadar hiç dokunmayın.

Hamurunuz mayalanırken tavaya zeytinyağını koyarak ısıtın. Kuru soğanı küçük olacak şekilde doğrayın. Soğanları tavaya alarak kısık ateşte soteleyin. Kıymayı da pembeleşen soğanların üzerine ekleyerek kavurmaya bırakın. Rendelenmiş domatesleri kavrulmuş soğan ve kıymanın üzerine ilave edin. Salçayı ekledikten sonra bir süre pişirin ve üzerine yavaşça su ekleyerek pişirin. Tuz ve karabiberi bu aşamada ilave edin. Kısık ateşte 5-6 dakika piştikten sonra ocağı kapatın.

Son olarak kabarıp kabından taşan hamurunuzdan ceviz büyüklüğünde bezeler koparın. 10 dakika beklettikten sonra hafifçe unlayarak tabak büyüklüğünde açın. Teflon veya granit tavayı kızdırın ve açtığınız bezeleri kızgın tavada önlü arkalı olacak şekilde pişirin. Hamurlar piştikten sonra önce bir kat hamur sonra bir kat kıyma koyarak 7 kay olacak şekilde yağlamayı hazırlayın. Bu şekilde tüm kıymaları ve yufkaları kat kat olacak şekilde bitirin. Son katın üzerine kıyılmış maydanoz serpiştirin. Arzuya göre yağlamanın üzerine sarımsaklı yoğurt dökebilirsiniz. İşte bu kadar, afiyet olsun...

Yorum Yaz

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

EN ÇOK OKUNANLAR