Yaban Mersini Reçeli Tarifi

Daha çok yabancı ülkelerde yaygın olan ve sevilen yaban mersini artık ülkemizde de çok popüler. Peki, siz yaban mersini reçelini denediniz mi?

Yaban Mersini Reçeli Tarifi

Pek çok faydası olan ve farklı bir tat arayanlara cevap olacak olan yaban mersinini her mevsim tüketin diye reçelini yaptık.

MALZEMELER

400-500 g taze yaban mersini 

1/2 çay bardağı su 

1 yemek kaşığı limon suyu 

1 yemek kaşığı mısır nişastası 

1 yemek kaşığı soğuk su

NASIL YAPILIR?

Reçel tenceresine yaban mersinini ve yarım çay bardağı limon suyunu koyun. Orta ateşte 10 dakika pişirmeye başlayın.  Bu arada mısır nişastası ile soğuk suyu küçük bir kabın içinde karıştırarak nişastanın incelmesini mümkün kılın. Nişastalı suyu, reçeli ocaktan kaldırmaya 3-4 dakika kala katın. Karıştırıp azıcık daha kaynattıktan sonra ocaktan kaldırın ve hafif ılındıktan sonra yaban mersini reçelini kavanoza koyun.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yorum Yaz

Diğer Kadın Haberleri