Vücut Yağlanmasına Neden Olan Etkenler

Tükettiğimiz besinlerden elde ettiğimiz fazla enerji, kaynağına bakmaksızın vücudumuzda yağ olarak depolanır. Yani fazla tüketildiği halde kilo aldırmayacak hiçbir besin yok diyebiliriz. Peki yağlanmaya neden kaynaklanır? Nasıl önlenir?

29.01.2019-16:16 - (Son Güncelleme: 29.01.2019-16:11) Vücut Yağlanmasına Neden Olan Etkenler

Tükettiğimiz besinlerden elde ettiğimiz fazla enerji, kaynağına bakmaksızın vücudumuzda yağ olarak depolanır. Yani fazla tüketildiği halde kilo aldırmayacak hiçbir besin yok diyebiliriz.

Peki yağlanmaya neden kaynaklanır? Nasıl önlenir?

Dengesiz Beslenme:

Uzun süre aç durmak, öğün atlamak, bir öğünde tüketilmesi gerekenden çok az besin tüketmek, tek tip beslenme gibi etkenler vücutta dengesiz yağlanmaya yol açar. Başta üç ana öğün olmak üzere, ara öğünlerinizi aksatmamaya dikkat edin ve her besin grubundan yemeye çalışın.

Fazla Yağ Tüketimi:

Vücuda alınan fazla enerji yağ olarak depolandığından yenilen besinlerin yağ miktarını göz önünde bulundurmak gerekiyor. Yağlı besinlerin enerjisinin yüksek olduğunu aklınızdan çıkarmayın.

Alkol Tüketimi:

Sık sık ve fazlaca tüketilen alkol, özellikle karın bölgesindeki yağlanmayı yükseltir. Yanında tüketilen besinlerle birlikte alınan kalori miktarı da artacağından daha fazla yağlanmaya neden olur.

Hareketsizlik:

Hareket sağlıklı bir yaşamın altın kuralıdır. Eğer spor yapacak vaktiniz yoksa ve iş yeri çok uzak değilse işe yürüyerek gidip gelebilirsiniz. Zira hareketsiz kalan bir beden gittikçe yağlanacaktır.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal