Vücut Tipine Göre Gelinlik Seçimi

Biz insanlar, milyarlarca farklılıkta kendimize özgür bir yapıdayız. İnsanlar aynı zamanda vücut tipine göre farklı özellikler gösterirler. Vücut tipine göre gelinlik seçimi nasıl olmalıdır?

23.06.2020-11:10 - (Son Güncelleme: 23.06.2020-11:09) Vücut Tipine Göre Gelinlik Seçimi
Bu haberimizde vücut tipine göre gelinlik seçimi konusu işlenerek, size bilgi verilmeye çalışılacaktır.
Vücut tipleri şunlardır: Armut, dikdörtgen, elma, üçgen, kum saati, ters üçgen
Vücut Tipiniz Bu Tiplerden Hangisi?
Elma Vücut Tipi:
Bu vücut tipinde en belirgin özellikler, dolgun göğüsler, kalın bel, düz kalçalar ve ince bacaklardır. Yani, eğer elma tipi bir vücuda sahipseniz, bel bölgeniz kalınken, bacaklarınız ve kollarınız ince bir görüntüye sahipsiniz demektir. Bu tip vücutta gelinlik, bacakları belirginleştirecek bir yırtmaç tercih edilebilir. Dolgun göğüslü bir vücuda sahip adaylar, göğüsleri küçük gösterdiği için V yaka dekolteli gelinlik tercih edebilirler.
Yırtmaçlı veya V yakalı gelinlikler bu vücut tipine çok yakışmaktadır. Derin V yaka tipi gelinlikler, belinizin geniş olan kısmına bakışları uzaklaştırmaktadır. Yüksek iki parça gelinlik tercih edebilirsiniz. Boru tipi gelinlik kesinlikle tercih etmeyin. Boru tipi gelinlik, vücudunuzun geniş olan bel bölgesini daha belirgin ortaya çıkaracaktır.
Armut Vücut Tipi:
Bu vücut tipinin en belirgin özellikleri, normal veya küçük göğüsler, ince bel, geniş kalçalardır. Yani armut tipi özelliği olanlar üçgen vücut özelliklerine sahiptirler. Yüksek yaka gelinlikler tercih edilmemelidir. Pileli ve Deniz kızı gibi modeller de seçilmemelidir. Bu tür modeller kalçaları olduğundan büyük göstermektedir. Eteği A kesim gelinlikler, bu tip bir vücuda çok yakışmaktadır. Bu tür bir etek kalçaları daha küçük gösterecektir. Bu tip model, bel ve göğüs bölgesini ön plana çıkartarak diğer kusurları kapatmaktadır. Kayık yaka gelinlik modelleri veya V yaka gelinlik modelleri bu tip vücut ölçüleri için ideal modellerdir. Armut tipi vücut yapısında omuzlar dar, kalçalarınız daha geniş ise yaka seçiminin geniş olmasının vücudu dengeleyen özelliğine sahip olursunuz. Derin yakalar, straplez üst yakalar bu tür bir vücuda çok yakışmaktadır. Yaka omuzları olduğundan daha geniş gösterecektir.
Kum Saati Vücut Tipi:
Bu vücut tipi, özelliği, en istenen vücut tipidir. Kum saati vücut tipinde, kalça ve omuzlar aynı genişlikte, bel çevresi ince özelliktedir. Gelin adayı, her model gelinliği giyebilecek bir vücut tipine sahiptir. Bu vücut yapısına sahip kadınlar, düşük kesim yaka tercih edebilir. Düşük kesim yakalı gelinlikler gelinin boyun hatlarının öne çıkmasını sağlama özelliğine sahiptir. Boru kesim ya da Deniz kızı etekler tercih edilmelidir. Bu iki model de kum saati vücut tipine sahip bir geline çok yakışacaktır.
Dikdörtgen Vücut Tipi:
Bu vücut tipinde en belirgin özelikler, normal ve küçük göğüsler, geniş omuz ve omuza simetrik kalçalar, oyuntusuz bir bel. Bel az kıvrımlıdır. Bu tür bir vücut yapısına düz kesim model gelinlikler çok yakışmaktadır.
Bu tür bir vücuda sahip kadınlar, iki parça gelinlik modellerini de tercih edebilirler. İki parça gelinlik modeli, vücut hatlarını belirginleştirir, öne çıkarır.
U ve V yaka tercih edilerek, dikkat omuzlara çekilebilir. Böylece göğüsler ön palana çıkar, omuzları geri plana itebilirsiniz. A kesim V yaka ve askılı gelinlikler de vücut hatlarını belirginleştirir.
Bu çalışmada vücut tipine göre gelinlik seçimleri konusunda fikir verilmeye çalışılmıştır.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal