Vücudumuzun Bilmediğimiz Özellikleri

Vücudumuzu ne kadar tanıyoruz? İnsan vücudu hakkında bilmediğimiz çok fazla özellik var. Bu özelliklere gelin birlikte göz atalım.

12.01.2019-12:57 - (Son Güncelleme: 12.01.2019-12:50) Vücudumuzun Bilmediğimiz Özellikleri

Vücudumuzu ne kadar tanıyoruz? İnsan vücudu hakkında bilmediğimiz çok fazla özellik var. İşte detaylar...

Hıçkırıklar atalarımıza dayanıyor

Hıçkırıklar, 370 milyon yıl önce yaşamış olan uzak atalarımızın bir parçasıdır. Bu adamlar okyanusta yüzüyordu ve bedenlerini buna göre ayarlamışlardı. Bedenleri, solungaçları ve akciğerleri ile aynı anda sağlanıyordu. Avusturalya'da hala bu yöntemi kullanarak nefes alabilen balıklar var.

IQ'su yüksek olanlar, ilginç rüyalar görür

Bilim adamları, yüksek zekalı insanların daha düşük IQ'lu insanların hayallerinden daha parlak ve uzun ömürlü rüyalar gördüğünü iddia ediyor.

Ayaklarınıza sürdüğününz sarımsak, yemiş gibi hissettirir

Ayaklarınızın tabanını sarımsak ile ovarsanız, 30 dakika sonra tadını ve kokusunu ağzınızda hissedeceksiniz. Hepsi sarımsağın mekanik tahribatı sırasında oluşan ve organik bir bileşik olan allisin'den kaynaklanıyor.

Kalp krizlerinin çoğu pazartesi gerçekleşir

Pazartesi günü kalp krizi geçirme riski, erkekler için %20, kadınlar için oranında artmaktadır. Artış nedeni ise işe geri dönme zorunluluğunun getirdiği stres olarak açıklanıyor. Ancak, bilim adamları bizi hafta sonu boyunca tüketilen alkolün de kalp krizi için bir neden olabileceği konusunda uyarıyor.

 

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal