Vitello Tonnato Nasıl Yapılır?

MasterChef Türkiye yarışmasında gündeme gelen Danilo Şef'in özel tariflerinden Vitello Tonnato birçok kişi tarafından merak edildi. Bunun üzerine araştırma yapan vatandaşlar Vitello Tonnato nasıl yapılır? Vitello Tonnato için gerekli malzemeler nedir diye araştırmaya başladı. İşte Vitello Tonnato tarifi…

18.09.2020-15:15 - (Son Güncelleme: 18.09.2020-15:12) Vitello Tonnato Nasıl Yapılır?

MasterChef Türkiye ekranlarında yarışmacıların bireysel dokunulmazlık için yarışırken, Danilo Şef’in özel tariflerinden biri olan Vitello Tonnato yapmaları istendi. Bunun üzerine birçok kişi  Vitello Tonnato hakkında araştırma yapmaya başladı. Peki, Vitello Tonnato nedir? Vitello Tonnato nasıl yapılır? Vitello Tonnato için gerekli malzemeler nelerdir? İşte detaylar…

MALZEMELER

  • 500 gram süt dana nuar
  • ½ kereviz sapı
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 adet havuç
  • 2 diş sarımsak
  • 2 adet defneyaprağı
  • 2 anason
  • 50 ml zeytinyağı
  • Tuz / tane beyaz biber

TONNATO SOS MALZEMELERİ:

  • 150 konserve ton balığı
  • 60 ml gr zeytinyağı
  • 1 adet bütün yumurta sarısı
  • ¼ limon
  • 20 gram ancuez
  • 20 gram kapari çiçeği
  • Tuz
  • Beyaz toz biber
  • Mantar tozu
  • 100 gram porcini mantar
  • 100 gram oyster mantar
  • 100 gram şampiyon mantar
  • 100 gram kestane mantar

DEKOR İÇİN MALZEMELER:

  • 100 gr baby ıspanak
  • ¼ polorosso
  • 20 gr pembe ikura balık yumurtası
  • 4 adet karpuz kapari

TUZLU SPONGE MALZEMELERİ:

  • 2 adet yumurta beyazı
  • 20 gram tereyağı
  • 10 gram un
  • 4 gram kabartma tozu

HAVYARLI MAYONEZ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER:

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 50 ml sıvı yağ
  • ¼ limon suyu
  • 10 ml üzüm sirkesi
  • 30 gram siyah havyar

NASIL YAPILIR?

  1. ADIM

Süt dana nuar etini listede yer alan sebze ve baharatlarla birlikte harmanlayın. Vakumlayarak suvi tekniği ile 80 derece de 45 dakika boyunca Pişirin. Hazır olan eti ince ince 6 dilim halinde kesin.

  1. ADIM

Tonnato için listede yer alan malzemeleri bir blendera alıp ince olacak şekilde çekin. Ardından süzgeçten geçirerek malzemeyi sıvı yani akışkan hale getirin.

  1. ADIM

Mantar tozu için; mantarları ince ince dilimleyin. Fırını 90 dereceye ayarlayıp mantarları içine atın ve kurutun. Kuruduktan sonra robotla çekip ince toz haline getirin ve eleyin.

  1. ADIM

Tuzlu sponge için; listede yer alan 2 adet yumurtanın beyazını tuz ekleyerek çırpın ve geri kalan yumurta sarılarını başka bir kabın içerisine alın. Yumurta sarılarının üzerine kabartma tozu ve tereyağıyla çırpmaya devam edin. Daha sonra yumurta beyazı ile karıştırıp küçük karton su bardaklarına 4/1 dökerek mikro dalga fırında 50 saniye normal pişirme ayarında pişirin.

  1. ADIM

Yukarıda verilen ürünlerden klasik mayonez ile siyah havyarları ekleyin ve karıştırın. Üzerine ekleyeceğiniz tuz ve biber ile lezzetlendirin.

İşte bu kadar, afiyet olsun!

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal