26 Ağustos 2019
  • Istanbul 25°
  • Ankara 19.44°
  • Izmir 26°
İmsak 04:45
Güneş 06:17
Öğle 13:11
İkindi 16:55
Akşam 19:55
Yatsı 21:21
BIST97.149
Dolar5,8179
Euro6,4883
Altın288,52

Vişneyi Buzlukta Saklamanın Püf Noktaları

Yazın en faydalı meyvelerinden olan vişneyi kışın bulmak neredeyse imkansızdır. Bu nedenle yazdan hazırlanan vişneler kışın kurtarıcı gibidir. Peki vişneleri yazın nasıl buzluğa hazırlarız? Buzlukta vişne muhafaza etmenin tüyoları nelerdir? İşte cevabı.

Vişneyi Buzlukta Saklamanın Püf Noktaları

Vişneyi Buzlukta Saklamanın Püf Noktaları

Temizlerken ve yıkarken hassas bir şekilde davranılması gereken vişneleri kışa hazırlamanın en kolay yöntemlerini sizin için derledik. 

MALZEMELER VE YAPILIŞI

Gerekli malzemeler, dilediğiniz miktarda vişne, buzdolabı poşeti ve ayıklamak için çöp şiş. İlk önce aldığınız vişneleri çok dikkatli süzgecin üzerine boşaltın. Akan soğuk suyun altında dikkatle yıkayın.

Sonra vişnelerinizi bir pipet veya çöp şişle çıkarın. Kolaylıkla çıkarabilmek adına sapını çıkarın. Sonra oluşan boşluğa pipet veya çubuk geçirip rahatlıkla çekirdeklerini çıkartın.

Temizlenen vişneleri tek tek bir fırın tepsisinin veya büyükçe bir kaba dizin. Böyle aralıklı dizmemizin nedeni donarken ezilmemelerini sağlamak. Sonrasında tepsiyi üzeri açık bir şekilde derin dondurucuya atın.  1 saat dondurun.

1 saat kadar dondurup ardından buzdolabı poşetlerine paylaştırın. Yeniden buzluğa Atın. Böyle vişneleriniz mükemmel bir biçimde kalacak ve kullandığınız tatlılarda formları da bozulmayacak. Dondurduğunuz vişneleri kışın komposto veya tatlılarda kullanabilirsiniz.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

Yorum Yaz

Diğer Kadın Haberleri