Vişneli Mekik Nasıl Yapılır? Vişneli Mekik Tarifi

Vişne tadını sevenlerin asla hayır diyemeyeceği bu enfes tarifi siz de rahatlıkla deneyebilirsiniz… Peki vişneli mekik nasıl yapılır? İşte enfes lezzetiyle hafızalara kazınacak vişneli mekik tarifi...

Vişneli Mekik Nasıl Yapılır? Vişneli Mekik Tarifi

Vişneli Mekik Nasıl Yapılır? Vişneli Mekik Tarifi

Vişneli mekik tarifini, özellikle vişne sevenler denemeli… Vişne tadının çok yakıştığı bu tarif, çayın yanında vazgeçilmez haline gelecek! Herkesin hayran kalacağı bu tarifi siz de denemelisiniz! İşte vişneli mekik tarifi...

MALZEMELER

4 tane yumurta

125 gr oda sıcaklığında tereyağ

1 su bardağı pudra şekeri

Yarım su bardağı toz badem

1 su bardağı un

1 paket vanilya

1 kase dondurulmuş vişne

YAPILIŞI

Öncelikle derin bir kaba tereyağ ve pudra şekerini koyun ve güzelce karıştırın. Ardından yumurtaları tek tek içine ilave edin ve çırpın. Farklı bir kaba toz badem, un ve vanilyayı ekleyin ve karıştırıp harcın içine yavaşça ekleyin. Homojen bir kıvama ulaşması için güzelce karıştırın. Dondurulmuş vişneleri bir süzgeçe koyun ve fazla suyunun süzülmesini sağlayın. Yağladığınız mekik kalıplarına iç harcı pay edin. Üstlerine iki tane vişne koyun.

Önceden ısıttığınız 170 dereceye ayarlı olan fırında üstleri kızarana kadar bekletin. Kekler pişince soğumasını bekleyip kalıplardan çıkarın ve servis edin. Afiyet olsun...

Yorum Yaz

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

EN ÇOK OKUNANLAR