Vişneli Ekmek Kadayıfı Nasıl Yapılır? Vişneli Ekmek Kadayıf Tarifi

Hem oldukça kolay, hem de oldukça lezzetli olan vişneli kadayıf tarifini siz de deneyebilirsiniz. Türk mutfağının bilindik lezzetlerinden olan ekmek kadayıfını, vişneli olarak da çok seveceksiniz! Peki vişneli ekmek kadayıfı nasıl yapılır? Vişneli ekmek kadayıfı tarifi detaylarıyla…

Vişneli Ekmek Kadayıfı Nasıl Yapılır? Vişneli Ekmek Kadayıf Tarifi

Vişneli Ekmek Kadayıfı Nasıl Yapılır? Vişneli Ekmek Kadayıf Tarifi

Türk mutfağının meşhur lezzetlerinden olan ekmek kadayıfını, özellikle vişneli şekilde denemelisiniz. Vişnenin bambaşka bir tatlıya dönüştürdüğü ekmek kadayıfına herkes hayran kalacak. Ayrıca bayat ekmekleri de değerlendirmiş olacaksınız! İşte vişneli ekmek kadayıfının tarifi...

MALZEMELER

12 dilim bayat ekmek

500 gram vişne

2 su bardağı soğuk su

3 buçuk su bardağı şeker

SOSU

180 gram labne

Yarım su bardağı pudra şekeri

YAPILIŞI

İlk başta bayat ekmekler, kenarları kesilerek kare biçimine getirilir. Eğer bayat değilse 150 derece fırında hafifçe kurutulur, ancak kavrulmamalı ve bu işlemle bayatlaması sağlanmalı. Ardından vişneyi bir tencereye ekleyin. Ayarladığınız 2 su bardağı suyu ve 3 buçuk su bardağı şekeri ilave edin. Koyu kıvamlı hal alması oldukça önemli.

Üstüne yapacağınız sosu için krem peynir ve pudra şekerini bir kapta iyice karıştırın ve soğumaya bırakın. Ekmeklerin üstüne sıcak vişne suyunu ekleyin ve ılıklaşınca buzdolabına koyulur. malzeme soğuyunca, hazırladığınız sosu da üstüne ekleyip servis edin. Afiyet olsun...

Yorum Yaz

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

EN ÇOK OKUNANLAR