Vişne Reçeli Nasıl Yapılır? Vişne Reçeli Yapmanın Püf Noktaları

Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezleri zeytin ve peynir olsa da kahvaltıda en çok tüketilen diğer besinin reçel olduğu bilinen bir gerçektir. Hazır reçellerden uzak durup kendi reçelinizi yapmak istiyorsanız işte tarifi.

22.06.2019-16:57 - (Son Güncelleme: 22.06.2019-16:47)

Bazen tereyağının bazen de beyaz peynirin üzerine sürerek sevdiğimiz, kahvaltı sofralarının tatlısı ve birçok çeşidi bulunan reçeli evde kolaylıkla yapılabilir.

EVDE VİŞNE REÇELİ YAPIMI

Malzemeler

1 kilogram vişne

1,5 kilogram toz şeker

1 çay kaşığı limon tuzu

Vişne çekirdeklerini temizlemek için temiz bir çengelli iğne ya da pipet

Büyük boy tencere

Yapılışı

Reçel yapmaya başlamadan önce vişnenin yeşil sapları temizlenir. Ardından vişneler fazla sıkılıp ezilmeden bir çengelli iğne yardımıyla vişnelerin çekirdekleri çıkartılır. Veya vişne çekirdeğini çıkarmak için pipet kullanabilirsiniz. Vişnelerin pipetle temizlenmesi çok basit bir işlemdir.

Yıkanıp sapları ayıklanan vişnelerin sap kısımlarının içine pipet sokularak vişnelerin içindeki çekirdekler çıkarılır. Bunu yaparken vişnelerin az da olsa suları çıkacağı için bu işlemin bir tencerenin içinde yapılması çıkan vişne sularının ziyan olmamasını sağlar.

Daha sonra vişneler tencerenin tabanına yayılarak üzerine şeker ilave edilir. Vişneler tencerede bu şekilde bir gün boyunca bekletildikten sonra tencere ocağa alınarak kaynatılır.

Kaynarken reçelin yüzeyinde oluşan pembe köpüklerin taşmaması adına bu köpüklerin üstten kaşıkla alınması gereklidir. Reçelin istenilen kıvama ugelip gelmediğini anlamak için reçel suyundan kaşıkla bir miktar alınıp bir porselen ya da cam tabağa bir iki damlatılır. Reçel suyu hemen dağılmıyor ve akmıyorsa reçele bir limonun suyu eklenerek 5 dakika daha kaynatılır. Son olarak reçel soğuduktan sonra kavanozlara aktarılarak saklanır.

 

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal