Vişne Aromalı Brownie Tarifi

Çoğu insan çikolata yemeyi sever. Özellikle Çikolatalı olan kekler daha çok lezzetli olur ve buna bayılmayan da yoktur. Peki vişneli brownie yapmak için ne duruyorsunuz? İşte vişne aromalı brownie kek tarifi...

Vişne Aromalı Brownie Tarifi

Vişne Aromalı Brownie Tarifi

Brownie tarifinin yapımı herkes zor zanneder ama inanın bunu çok pratik şekilde yapabileceğiniz bir tarif ile karşınızdayız. Tüm detaylara uyulduğu anda harika bir lezzet ortaya çıkarabilirsiniz.

MALZEMELER

  • 250 gr bitter çikolata
  • 4 adet yumurta
  • 160 gr tereyağ
  • 160 gr esmer şeker
  • 7 gr kakao (1 yemek kaşığı)
  • Bir fiske tuz
  • 100 gr vişne
  • 27 gr un (1/4 su bardağı)

NASIL YAPILIR

Brownie’ ye başlarken önce fırını turbo ayarda 180 dereceye ayarlayın. Daha sonra bir tavada tereyağı eriyinceye kadar ısıtın. Eriyen tereyağını, bir kabın içerisine döktüğünüz çikolatanın üzerine koyup eriyinceye kadar karıştırın. Diğer tarafta yumurtayı ve şekeri renk değişinceye ve kıvamı homojen oluncaya kadar çırpın. Başka bir kasede un, kakao ve tuzu iyice harmanlayın. Sonraki adımda tereyağlı çikolata karışımına sırasıyla toz karışımlar ile birlikte kabarttığımız yumurta karışımını da yavaş yavaş ekleyin. Birleşimi çok hızlı karıştırmadan birbirine yedirmelisiniz. Brownie karışımını 20*20 oranındaki yağlı kâğıt serilmiş kalıba döküp üzerine belirli aralıklarla vişneleri koyun ve üzerine hafif baskı uygulayın. Önceden ısıtılmış fırına kek hamurunu koyun ve yarım saat boyunca pişirin. Yarım saat sonra oda sıcaklığında soğutup servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

PÜF NOKTALARI

  • Yumurtaları oda sıcaklığında beklettikten sonra çırpma işlemi yapmalısınız.
  • Çırpma işlevini yaparken tek yönde çırpmaya özen gösterin
  • Karışımı birleştirirken alttan yukarıya doğru spatulayı karıştırın.
  • Çok fazla karıştırırsanız kabarmış yumurtaların sönmesine neden olursunuz. Bu durumda brownieniz istenilen şekilde pişerken kabarmaz.
  • Önceden ısıtılmış fırında 25 dakika boyunca hiç açmayın, fırınınızın ayarı nedeniyle çok pişebilir kontrollü pişirmeye dikkat edin ve yarım saat sonrasında daha fazla bekletmeyin.
  • Fırından çıkardıktan ve tamamen soğuttuktan sonra servisini yapın, içi nemli ve ıslak olacaktır.

Yorum Yaz

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

EN ÇOK OKUNANLAR