Venüs Face Nedir?

Stres, çevre, genetik, beslenme ve uyku bozuklukları gibi birçok neden cildin yaşlanmasını hızlandırabiliyor. Venüs Face olarak bilinen, yüzü gergileştirme işlemi kimlere uygulanır?

17.09.2020-16:18 - (Son Güncelleme: 17.09.2020-16:13) Venüs Face Nedir?

İnsanların yaşı ilerledikçe, yüzlerindeki deride yer yer sarkmalar gerçekleşebiliyor. Çene hattı çizgisi yumuşayarak gıdılara doğru sarkabiliyor ve zamanla yüz hatları kaybolmaya başlıyor.

Yüz şekillendirme ameliyatıyla, belirgin yüz hatları elde edilmesi ise mümkün. Bu işlemle yüz daha sıkı ve gergin duruyor. Özellikle çalışan genç kadınların tercih ettiği bu operasyon, genellikle 50 yaş altında genç ve orta yaşlı kişilere yapılıyor. 

YÜZ HATLARINI BELİRGİNLEŞTİRİYOR

Liposuction boyun bölgesi gıdı altına yapılarak, boyun  yağlarının alınmasını ve ince bir boyun hattının oluşmasını sağlıyor. Çene hattını belirginleştirmek için alınan yağlardan çene ucuna, dudak kenarından aşağıya doğru inen çizgilere, çene kenarı şekillendirme dolguları gerçekleştiriliyor. Gıdı gerginleşiyor ve böylelikle bu hattın belirginleşmesi sağlanıyor. 

STAR YANAĞI

Yuvarlak yanak görümünü azaltmak için ağız içinden küçük deliklerden yağlar azaltılıyor. Azaltılan yağ sonucunda yanaklar inceldiği için ‘star yanağı’ diye isimlendirilmiş yanaklar elde ediliyor. Aynı ameliyat sırasında yanak bölgesinde çökertilen yerin üstünde kalan alanlar ve göz altlarındaki çukur görünümü azaltmak için,kendi yağınızdan inceltilmiş kök hücreden dolgu işlemi uygulanıyor. Eğer ihtiyaç görülürse kaş kenarları ve kaş altına da dolgu işlemi yapılabilmektedir. 

KİMLERE YAPILIYOR?

Bu yüz şekillendirme operasyonunda yüzün uygun olup olmaması ve sağlık durumu önemli bir noktadır. Bu işlemin yapılabilmesi için yüzdeki deride sarkma olmaması veya yüzün gergin olmaması gerekmektedir. Ayrıca kişinin cilt hastalıklarının da olmaması gerekmekte ve kişinin psikolojik alt yapısının, genel sağlığının bu işlemin yapılması için uygun olması gerekiyor. İşlem yapıldıktan 4-5 gün kadar sonra ödem geçer ve birinci haftadan itibaren toplum içine çıkılabilir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal