Vedat Milor Sordu: Balığa Limon Sıkılır mı?

Vedat Milor'un başlattığı balığa limon sıkılır mı? sorusu şu anda gündem. Bazıları için vazgeçilmez olan limon bazıları için balığın tadını bozuyor. Peki, bilimsel olarak?

28.08.2019-09:42 - (Son Güncelleme: 28.08.2019-09:38) Vedat Milor Sordu: Balığa Limon Sıkılır mı?

Balığa limon sıkmak toplumsal olarak yaptığımız bir alışkanlık. Ancak bu balığın tadını yok mu eder? Ya da daha mı güzel hale getirir?

BALIĞA LİMON SIKILIR MI?

Hem balık yağı hem de limon, organik bileşiklerdir. Ve organik maddelerin organik çözücüler içinde iyice çözülür. Ayrıca tükürüğümüzdeki pityalin enziminin asıl görevinin nişastayı parçalamak olduğunu ve yağ molekülü parçalamak ana görevi değildir. Balığa limon sıkıp dinlendirdiğimiz süreç içerisinde lezzeti veren yağ, limonun suyu içinde çözünür ve dilimize değdiği anda tadını fark ederiz. Balığı, limon sıkmadan tükettiğimizde ise yağ ağzımızda koyalca çözülmediğinden . Tadını almak için bilinçsizce daha büyük lokmalarla yememize sebep olur. Balığın tadını tam olarak alamadan fazla büyük lokmalar halinde yememize sebep olur. Yapılacak en mantıklı şey ; balık kara kuru ve yağsızsa limon sıkmak ancak daha soğuk iklim balığıysa sıkılmasına gerek olmamaktır. Balığa göre farklılaşan limon sıkmak yine de sizin damak zevkinize kalmıştır.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal