Vazelin Nasıl Kullanılır?

Vazelin cilde iyi geliyor mu? Vazelin Nasıl Kullanılır? Vazelinin faydaları nelerdir? Bu konuları haberimizde inceleyelim...

23.06.2020-11:06 - (Son Güncelleme: 23.06.2020-11:05) Vazelin Nasıl Kullanılır?
Vazelin, 1870'li yıllardan itibaren hayatımızda var. Özellikle cilt bakımı olmak üzere hayatımızın pek çok alanında kurtarıcı bir ürün olarak yer almakta. Hemen hemen her evde bulunan vazelin çoğunlukla nemlendirme amaçlı olarak kullanılır.
Biz de bu yazımızda bu her evde bulunan ürünün faydalarının neler olduğu ve hangi alanlarda kullanıldığı ile ilgili bilgi vermek istedik. Vazelin nasıl kullanılır? Vazelinin faydaları nelerdir? Gelin hep birlikte öğrenelim...
Vazelin Nedir?
Vazelinin ilk ortaya çıkış tarihi 1870 yıllarına dayanmaktadır. Vazelin piyasaya ilk çıktığında ‘’Petrol Jeli’’ olarak satışa sunulmuştur. Kayganlık sağlamak amacıyla birçok merhemin içerisinde dolgu maddesi olarak kullanılan ve petrolün damıtılması sırasında elde edilen hidrokarbon artığı olarak bilinmektedir.
Vazelinin Faydaları ve Kullanım Alanları
Vazelinin faydaları dediğimizde akla ilk nemlendirici özelliği gelse de aslında vazelin pek çok alanda kullanılmaktadır. İnsanlar dünya üzerinde en sık kozmetik ürün olarak nemlendirme özelliğine ilişkin kullanım sağlamaktadır. Vazelin, cildi nemlendirmek ile kalmayıp kozmetik ve birçok hayatımızı kolaylaştıracak alanlarda kullanılmaktadır.
Elektrik akımı ileten bir güç kaynağı veya oksitlenme sağlanacak akü kutup başları gibi paslanmadan korunmak için vazelini alternatif olarak kullanabilirsiniz.
Yağmurlu havalarda doğa sporu ile uğraşan sporcular ayakkabılar ve eldivenlerin üst kısmına vazelin sürülerek suyun yüzeyden akıp gitmesini sağlar. Bu şekilde ıslanmayı engellerler.
Fotoğrafçılar tarafından istedikleri kareyi elde edebilmek için de kullanmaktadır. Pahalı fotoğraf makinesi lensleri kullanılmadan kameranın veya lensin ön kısmına sürülen vazelin sizlere Sof-Blur etkisi yaratacak ve ortaya harika fotoğraflar çıkartacaktır.
Araçlarınızın lastiklerinin eğer yeni bir görünüm kazanmasını ve parlamasını istiyorsanız araç lastiklerinize sürerek çok kolay bir şekilde bu görüntüyü elde edebilirsiniz. Böylece masrafsız bir şekilde arabanızı güzelleştirmiş olacaksınız.
Deri mont, ayakkabı, takı gibi birçok aksesuarda boyamak yerine ara ara kullanarak parlamasını sağlayabilirsiniz. Boyamaya peki bulamadığımız zamanlarda bazen oldukça işe yarayacaktır.
Dövme yaptırdıktan sonra 15 gün boyunca açık yara olmasına istinaden su değmemesi gerekmektedir. Suda bulunan mikroplar ile hem dövmenizi hem sağlığınızı tehlikeye atmamak gerekir. Peki bu süreçte nasıl duş veya banyo nasıl alacağız? Dövme iyileşme sürecine girmeden duş almanız gerekir ise kalın bir tabaka dövmenin üstüne vazelin sürülmeli sonrasında her ihtimale karşı üstü streç film ile dövmenin bulunduğu bölge kapatılmalıdır. Streç filmden içeriye su girse bile vazelin sayesinde su cildinize değmeden akıp gidecektir. Bu şekilde sağlıklı bir duş alabilirsiniz.
Gece yatmadan önce el ve ayaklarınızın vazelin sürüp sonrasında eldiven ve çorap ile uyuyup sabah kalktığınızda çok şaşırtıcı sonuçlarla karşılaşacaksınız. Sabah kalktığınızda sertleşmiş topuklar ve kurumuş yıpranmış ellerinizin yerini yumuşak topuklar ve nemlenmiş ellerin aldığını fark edeceksinizdir.
Vazelin kullanımı konusunda bahsi geçen bir diğer bölge de tıraş sonrası yüz bölgesidir. Tıraş sonrası cildinizde yanma hissediyorsanız vazelin ile ilgili yanmanın önüne geçebilirsiniz. Tıraş sonrası bakım kremleri gibi yanmayı azaltıcı etki gösterir. Ayrıca yüzünüz daha yumuşak bir hal alacaktır.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal