Uzun Yaşamın Sırrı

Birçok kişi uzun ömür yaşamak ister ancak bunu pek az insan başarır. Dünyanın en yaşlı insanları, uzun ömrün sırlarını açıkladı.

10.01.2019-15:33 - (Son Güncelleme: 10.01.2019-15:27) Uzun Yaşamın Sırrı

Birçok kişi uzun ömür yaşamak ister ancak bunu pek az insan başarır. Dünyanın en yaşlı insanları, uzun ömrün sırlarını açıkladı. Uzun yaşamın ip uçlarına birlikte göz atalım...

1. Elinden geldiğince fazla seyahate çık

Dünyanın en yaşı insanlarından biri olan İngiliz Gladys Gough'un seyahat etmek için elinden gelen her şeyi yaptığı biliniyor.

2. Yumurta ve kurabiye ye

117 yaşındaki Emma Marona, dünyanın en yaşlısı. Emma her gün iki çiğ yumurta, bir tane pişmiş yumurta ve biraz da çerez tüketiyor.

3. Asla evini terk etme

Morano, uzun ömürlü olmasını evinde olmasına ve erken yatmasına bağlıyor.

4. Günün çoğunu uyuyarak geçir

116 yaşındaki Kamato Hongo'nun ve 127 yaşında ölen Leandra Becerra Lumbreras'ın günlerce uyku alışkanlığı vardı. Hongo o kadar çok uyurdu ki onu ailesi bazen uykusunda beslerdi.

5. Çok çalış

Birçok asırlık insan yüz yıl boyunca hayatlarını iş yerinde geçirdi.

6. Çalışmıyorsan da tembel ol

Ancak sıkı çalışma sonucunda bir şey olmuyorsa, endişelenme. Hala 100 yaşına kadar yaşama şansın var. Mary Francis Carruba geçen sene 100 yaşına girdi. Bir röportajında, "Ben hep tembel bir kuştum" dedi. Artık yaşamanın sırrı bu - tembel ol.

7.Bekar kal

Dünyanın en eski yaşayan kadınlarının birçoğunu bir araya getiren şey, geçmişlerinde yaşadıkları ilişkiler. Çoğu, hayatlarının büyük bir çoğunluğu hiç evlenmemiş ya da bekar durumda geçirmiş.

 

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal