Uzun Süre Babet Giymek Bağ Dokusunu Yırtabiliyor

Kadınların en sık tercih ettiği ayakkabı modellerinden olan babetler, uzun süreli kullanımlarda ayakta dezenformasyona ve bazı sağlık sorunlarına neden olabiliyor. Ayak ve beden sağlığı için babeti nasıl giymek gerekir? Babetin yol açtığı sorunlar nelerdir? Gelin birlikte bakalım.

13.07.2019-13:57 - (Son Güncelleme: 13.07.2019-13:45) Uzun Süre Babet Giymek Bağ Dokusunu Yırtabiliyor

İdeal ayakkabı için topuk yüksekliğinin 3-5 cm arasında olması gerektiğini söyleyen uzmanlar, ayakkabıda mutlaka ayağı destekleyen bir iç taban ve iç tabanın da ayağın kavisini destekleyen yükseltisi bulunması gerektiğinin altını çiziyor.

UZUN SÜRELİ BABET GİYİMİNDE ORTAYA ÇIKAN SORUNLAR

*Ayak, ayak bileği ve vücudun diğer yerlerini etkileyen hastalıklara sebep olabilir.

* Topuğa binen yüklenmeden sebep topuk dikenine neden olabilir.

* Plantar fasiit dediğimiz ayak tabanındaki esnekliği sağlayan bağ dokusunun iltihaplanması hatta yırtılmasına sebep olabilir.

* Ayak kavisini desteklemediği için uzun süreli kullanımlarda taban çökmesi hatta düztabanlığa neden olabilir.

* Ayak bileğini yeterince desteklemediğinden ayak bileğinde burkulma ve yaralanmalara, özellikle aşil tendonunun gerilmesine bağlı olarak aşil tendinitine sebep olabilir.

* Ayak parmaklarının sıkışmasına bağlı tırnak batmasına, ayak parmaklarında kireçlenmelere, ayak parmaklarında biçim bozukluğu ve kemik çıkıntılar oluşmasına, Halluks Valgus olarak adlandırılan ayak başparmak eğriliğine neden olabilir.

* İnce tabanlarından ötürü ayakta nasır oluşturabilir.

Ayak sağlığınızı etkileyecek olumsuzlukların önlemek için ayakkabının içine ortopedik taban desteği yerleştirmeyi unutmayın.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal