Uzun Saçlı Kadınlar İçin Bakım Önerileri

Saçların uzaması için oldukça uzun bir zamana ihtiyaç vardır. Saçlarınızı uzattığınızda, sağlıklı ve ışıltılı görünümünü korumak oldukça zorlaşmaktadır. İşte uzun saçlı kadınlar için bakım önerileri...

23.06.2020-10:51 - (Son Güncelleme: 10.12.2021-12:15)

Uzun saçların bakımı ve şekillendirilmesi de kısa saçlara göre daha uzun sürmektedir. Ancak uzun saçlı kadınlar için bazı bakım önerileri saçlarının daha sağlıklı görünmesine yardımcı olacaktır. Uzun saçlı kadınlar için bakım önerileri neler? Uzun saçların daha sağlıklı görünmesi için hangi rutinler uygulanmalıdır? Uzun saçların ışıltısı nasıl sağlanır?

SAÇLARINIZI HER GÜN YIKAMAK ZARARLI MIDIR?

Saçlarınızı her gün yıkamak kendinizi daha temiz ve bakımlı hissetmenizi sağlıyor olabilir. Ancak bu rutini her gün tekrarlamak zorunda değilsiniz. Saç deriniz, saçınızın parlak ve ışıltılı görünmesi için ihtiyaç duyduğu doğal yağı üretir. Her gün şampuanla saçınızı yıkamanız saçlarınızın bu doğal yağdan mahrum kalarak bir süre sonra yıpranmasına neden olacaktır. Bu nedenle saçlarınız her gün yıkanmaktan zarar görecektir. Ara sıra şampuan kullanımınıza ara vererek saçlarınızı ve saç derinizi dinlendirmelisiniz. Böylece uzun olduğu için daha fazla beslenmeye ihtiyaç duyan saçlarınız için bir iyilik yapmış olacaksınız.

SAMPUAN SEÇİMİNİN SAÇ BAKIMINDAKİ YERİ NE?

Kullandığınız şampuan saçınızın temizliği ve nemini koruması açısından önem taşımaktadır. Bitkisel içerikli şampuanlar kullanmak saçınızın kimyasallarla yıpranmasına engel olabilmektedir.Eğer saçlarınız uzun ve boyanmışsa, saç boyanızın kısa sürede akmaması ve daha parlak görünmesi için boyalı saçlar için özel olarak geliştirilen şampuanları haftada bir veya iki defa kullanabilirsiniz.

DOĞRU TARAK SAÇ BAKIMINDA ÖNEMLİ MİDİR?

Uzun saçlar birbirlerine daha çok karışma ve düğümlenme eğilimindedir. Bu nedenle uzun saçlı kadınlar için bakım önerileri arasında saçları her gün taramak ya da fırçalamak önemli bir yer tutmaktadır.

Uzun saç bakımı için doğru saç fırçası ve tarağı seçmek önemlidir. Uzun ve kalın telli saçlar için en uygun taraklar ya da fırçalar genel olarak geniş yüzeye sahip olan naylon karışımlı taraklardır. Bu taraklar uzun saçların daha kolay şekillenmesini sağlayacaktır.

UZUN SAÇLAR NE KADAR NEMLENDİRİLMEYE İHTİYAÇ DUYAR?

Uzun saçlar, kökten uca doğru kuruma eğilimi gösterir. Saç diplerinizden çok uzakta olan saç uçlarınızı nemlendirmek ışıltılı ve sağlıklı bir saç görünümü için elzemdir. Saçınızı nemlendirmek için haftada 2-3 defa saçınıza bakım yapmalısınız. Bu bakım için piyasadaki saç kremlerini ve maskelerini tercih edebileceğiniz gibi hindistan cevizi yağı ya da zeytinyağı kullanabilirsiniz. Zeytin yağını birazcık ısıtarak saçınıza uyguladıktan sonra ılık ve nemli bir havluyla 5-10 dakika kadar beklettikten sonra yıkayarak saçınızın ihtiyaç duyduğu nemi doğal yollardan karşılayabilirsiniz. Unutmayın, uzun saçlarınız bakıma ve nemlenmeye daha çok ihtiyaç duyuyor!

DÜZENLİ OLARAK SAÇ KESTİRMEK UZUN SAÇLAR İÇİN FAYDALI MIDIR?

Saçların uçlarındaki kırık ve incelmiş kısımlar, saçlarınızın zayıf ve mat görünmesine neden olabilmektedir. Saçınızı sağlıklı bir şekilde uzatmak istiyorsanız 2-3 ayda bir uçlarındaki yıpranmış kısımlardan kurtulacak şekilde kestirmeniz faydalı olacaktır.

SAÇ KURUTMA MAKİNESİ SAÇLARA ZARAR VERİR Mİ?

Uzun kadınlar için saç bakım önerileri arasında bulunanlardan bir tanesi, saçınızı mümkün olduğunca kendi halinde kurumaya bırakmaktır. Saç kurutma makinesi yüksek ısısı nedeniyle saçları yakarak onlara zarar verebilmektedir. Bu zararın önüne geçebilmek içinse saç kurutma makinesinin soğuk modunun kullanılması önerilmektedir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal