25 Nisan 2019
  • Istanbul 14°
  • Ankara 15°
  • Izmir 17.22°
İmsak 04:29
Güneş 06:04
Öğle 13:07
İkindi 16:55
Akşam 20:00
Yatsı 21:29
BIST94.499
Dolar5,9362
Euro6,623
Altın243,80

Üzüm Pekmezi Tarifi, Nasıl Yapılır?

Üzüm pekmezi nasıl yapılır, üzüm pekmezi toprağı konuları ile ilgili detaylar haberimizde...

Üzüm Pekmezi Tarifi, Nasıl Yapılır?

Üzüm pekmezi nasıl yapılır, üzüm pekmezi toprağı ile ilgili detaylar haberimizde...

Büyük bir şifa kaynağı olan üzüm pekmezi nasıl yapılır tarifini sizin için hazırladık.

MALZEMELER

  • 5 kg. üzüm (siyah, yeşil ya da mor üzüm)
  • 2 avuç odun külü (ya da temiz toprak)

HAZIRLANIŞI

  1. Üzümlerinizi iyice yıkayın ve saplarını ayıklayın.
  2. Derin bir tencere ya da kazanın içerisinde iyice ezin.
  3. Ezme işleminden sonra bir tülbetin içine alarak su ve posasının birbirinden ayırın.
  4. Ayırmış olduğunuz suyu derin bir tencerenin içerisine alın ve kısık ateşte karıştırarak kaynatın.

    Geniş bir leğenin içerisine temiz toprak ya da odun külünü yayın ve üzüm şırasını üzerine ekleyin. Bu şekilde 1 gün dinlendirin.
  5. Bekleme işlemi bittikten sonra şırayı süzün ve tencereye alarak iyice kaynatın. Kaynatma esnasında oluşan beyazlıkları tahta kaşık ile alın.
  6. Şıranın kıvamı yoğunlaşınca ocaktan alın ve dinlendirin.
  7. Şırayı kavanozlara dökün ve ağızlarını sıkıca kapatıp, ters çevirin.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.

Yorum Yaz

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.