Uyuyacağınız Zaman Saçınızı At Kuyruğu Yapmayın

Uzun saçlı kadınlar özellikle yaz gecelerinde saçlarını toplamayı daha çok tercih ederler. Fakat serinlemek için topladığınız at kuyruğu saçınıza gerçekten zarar verebilir. Özellikle de sımsıkı olacak şekilde bağlıyorsanız...

24.08.2020-17:32 - (Son Güncelleme: 24.08.2020-17:23) Uyuyacağınız Zaman Saçınızı At Kuyruğu Yapmayın

Uzun saçı at kuyruğu şeklinde toplamak oldukça şık bir görünüm kazandırabilir. Güzel görünmek bir yana, bunaltıcı gecelerde de at kuyruğu şeklinde saçları toplamak kadınlar için kurtarıcıdır. Amerikanlı uzmanların iddiasına göre ise saçı at kuyruğu yapıp uyumak saç tellerinin kırılmasına veya dökülmesine neden olabilir.

SAÇINIZIN GÖRÜNÜMÜNÜ DEĞİŞTİREBİLİR

Saç dökülmesinin yanı sıra, özellikle saç saç çizginizde gözle görülür bir incelme meydana gelebilir. Bu durum saç tellerini kuru ve hasar görmüş bir görünüme kavuşturabilir. Alopesi adı verilen tıbbi bir duruma bile yol açabilir.

Alopesi, vücudun tamamından veya bir kısmından saç dökülmesi durumudur. Sürekli çekme, saç köklerine zarar verebileceğinden buna neden olabilir. Bu durum ise kelleşmeye neden olan önemli bir faktördür.

SAÇKIRAN (ALOPESİ AREATA) NEDİR?

Alopesi areata, genellikle öngörülemeyen saç kaybına yol açan yaygın bir otoimmün hastalıktır. Saçkıran özünde bir mantar hastalığı olduğu için bulaşıcıdır. Özellikle hastalıklı alana direkt temas neticesinde hem insanlardan hem de hayvanlardan kolayca bulaşma imkanı vardır.

SAÇKIRAN HASTALIĞININ NEDENLERİ

Bu duruma, beyaz kan hücrelerinin saç köklerindeki hücrelere saldırarak saçların büyümesine engel olması sebep olur. Vücudun bağışıklık sisteminin bu şekilde kıl foliküllerini hedef almasının tam olarak nedeni bilinmemektedir.

Bilinenin aksine, saçkırana stresin sebep olduğu görüşünü destekleyen çok az bilimsel kanıt vardır. Aşırı stres vakaları durumu tetikleyebilir, fakat en yeni araştırmalar genetik bir nedene işaret eder.

SAĞLIKLI SAÇLARA SAHİP OLMAK İÇİNE NE YAPABİLİRSİNİZ?

Uyurken saçınızı gevşek bir şekilde örmek en sağlıklı seçimdir. Bunun yanı sıra saçlarınızı kurutmadan yatağa yatmayın. Islak saç gece çok daha fazla hasar görüp hızlıca yıpranabilir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal