Uyurken Güzelleşmek İçin

Uyurken güzelleşmek için yapılabilecek pek çok şey olduğunu biliyor muydunuz? Cilt, uyku esnasında da kendisini yeniler. Bu durumu göz önüne alarak uyuduğunuz zamanları da güzelleşmek için kullanabilirsiniz.

23.06.2020-10:47 - (Son Güncelleme: 23.06.2020-10:44) Uyurken Güzelleşmek İçin

Uyurkende cildinize bakmanız mümkün hatta yalnızca uyumak değil, uykuya hazırlıkta ve hatta yatağınızda yer alan nevresim vb. gibi etmenlerin de cilde olan etkileri birden fazladır. Kırışıklık, leke, sarkma vb. cilt sorunları ile erken yaşta karşılaşmamak için uyku rutininizde yapacağınız ufak tefek değişiklikler ile değişimi gözle görülür biçimde fark edeceksiniz.

Yatmadan Önce Cilt Temizliğine Dikkat Edilmeli

Cilt, gece boyunca ölü hücrelerini atar. Bu durum sonucunda da yeni hücreler üretir. Fakat gün boyunca ciltte yer alan makyaj, kir, sebum gibi şeyler gözenekleri tıkayacağı için cildin yenilenme süreci zorlaşabilir. Cildin uyku esnasında kendisin daha rahat yenilemesi için muhakkak uykudan önce temizlenmesi gereklidir. Gün içerisinde makyaj yapıldıysa, makyajı temizlemeden uykuya yatılmamalıdır.

Etkili Bir Anti-Aging Serum Kullanın

Cilt uyurken güzelleşmek için kendi kendisine çabalasa da ekstra destek sağlamak süreci daha hızlı bir şekilde yönetecektir. Bu nedenle hem cilt tipinize uygun hem de etkili bir anti-aging serum bularak her gece cildinize uygulayabilirsiniz. Serum, cildin gece boyu onarılmasını en üst seviyeye çıkaracaktır. Gün boyu cildin maruz kaldığı ozon, mavi ışık ve UV ışınlarının hasarları en aza indirgenir.

İpek ve Saten Yastık Kılıfında Uyuyun

Uyumak için yattığınız zaman sırt üstü uzanmaya özen göstermelisiniz. Eğer yüz üstü yatarsanız, yastık yüzünüze basınç uygulayacağı için kırışıklık oluşumu hızlanacaktır. Bu nedenle sırt üstü yatmanızda fayda olacaktır. İllaki yüz üstü yatmak istiyorsanız, ipek ya da saten yastık kılıfı kullanımına geçmeniz gerekiyor. Yumuşak yastık kılıfları cilde daha az baskı uygular ve kırışıklık oluşum hızı düşer.

Uyku Öncesi Stresten Uzak Durun

Uyku esnasında güzelleşmek istiyorsanız, her şeyi bir kenara bırakarak, öncelikle stresi hayatınızdan tümüyle çıkarmanız gerekiyor. Tüm gereklilikleri yerine getirseniz de stresli bir yaşantıda cilt çok kolay yaşlanacaktır. Uyumadan önce müzik dinlemek, sıcak bir banyo yapmak ya da meditasyon yapmak uykuya rahat bir geçiş yapmanızda olanak sağlar.

Odayı ve Cildinizi Nemlendirin

Özellikle kış mevsiminde kuru ve soğuk olan havalar oda içerisindeki nemi çeker. Bu da cildinizin kurumasına sebebiyet verir. Nemlendirici bir makine alarak oda içerisindeki nem oranını koruyabilirsiniz. Bunun yanında başucunuza bir bardak su alarak gece belirli aralıklarla içmeniz cildin nemini kaybetmemesini sağlar.

Aromaterapi ve Mumlardan Faydalanın

Uyurken güzelleşmek için başvurulabilecek bir diğer seçenek ise aromaterapi ve mumların sihirli dünyası… Tüm duyulara hitap edebilmek için aromatik yağlardan ve kokulu mumlardan faydalanılabilir. Özellikle paçuli ve papatya yağı, uyku esnasında güzelleşmek için iyi bir seçenek! Bunun yanı sıra yastığınıza damlatacağınız birkaç damla lavanta yağı ile kaliteli ve deliksiz bir uyku çekebilmeniz mümkün!

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal