Uykusunu Alamayan Hamilelere 5 Öneri

Yaz sıcaklarının artması, bebek bekleyen anne adaylarını zorlayıcı olabiliyor. Sıcaktan uyuyamama, mide bulantısı ya da sık tuvalete gitme isteği gece uykusunu bölen nedenler arasında. Uykusuzluk çeken anne adaylarına birkaç tavsiye.

01.08.2019-13:49 - (Son Güncelleme: 01.08.2019-13:38) Uykusunu Alamayan Hamilelere 5 Öneri

Heyecanla beklediğiniz bebeğinizin gelişine çok az zaman kala tatlı telaşınıza uykusuzluk yorgunluk gibi faktörler de eklenir. Kendinizi kötü hissettiğiniz zaman yapmanız gerekenleri Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Öğr. Gör. Demet Dikmen'den dinleyin.

AKŞAM YEMEĞİNİ ACELE YEMEYİN

Yemeğinizi yavaş yavaş, zevk duyarak yiyin. Yemeğiniz uyku saatinize yakın olmasın ki mide yanması ve reflü şikayetleri sizi gece boyunca rahatsız etmesin.

KAHVE ÇİKOLATA UZAK DURUN

Yatmadan önce açlık hissederseni veya akşam yemeğinizi yiyeli çok olduysa tam tahıllı bir dilim kek ve ılık süt ya da bir parça peynir 5-6 kuru kayısı sabah kahvaltısına dek sizi tok tutup uykunuzu rahatlatacaktır.

SIVI ALIMINI UYUMADAN ÖNCE KESİN

Sıvı alımını çok geç saatlere bırakmamalısınız ki tuvalete kalkarak uykunuz kesilmesin.

EGZERSİZ İYİ GELİR 

Gebelikte egzersiz yapabilirsiniz tabii ki uykudan hemen önce değil! Aksi halde spor sonrası coşku sizi cin gibi uyanık tutabilir.

YATAK RUTİNİNİZ OLSUN

Her gece aynı saatte yatıp sabah aynı saatte kalkın. Yatmadan evvel kitap okuyun, müzik dinleyin ya da televizyon izleyin.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal